Samling rundt langbordet Samling rundt langbordet Foto: Privat
1. april 2014

Her «gjemmer» nordmenn seg bort

Skrevet av 

Changen Bar er vanskelig å finne, men etter ni års drift har den mange stamgjester. Nordmenn liker seg litt unna ståket på Bangla Road.

 

Hvis du blir lei av partygata Bangla Road, kan du ta Patongs «Second Road» – Ratuthit Road – tre hundre meter nordover. Der finner du på venstre hånd en beskjeden veg kalt Soi Jintana. Der inne ligger Jintana-komplekset, som blant annet inkluderer Changen Bar. Ideen til baren hadde Kurt Skålnes for ni år siden. I starten var det bare et lite bord med plass til 6–8 stamgjester. Nå er det plass til nesten ti ganger så mange, og i høysesongen risikerer man å møte både nordmenn og andre skandinaver her.

Stig Utheim drev tidligere Kafe Orfjord i samme gate. Den er nedlagt, men han driver gjerne litt reklame for Changen Bar:

– Her kan du velge om du vil sitte inne eller ute. Det er lite støyende musikk og ikke noe mas om drinker fra personalet.

Utheim trekker frem langbordet med sitteplass til 30 personer.

 

Tolv år på rad

[ annonse ]

Ekteparet Bente og Jan Ove Stokke fra Ålesund er gode venner av Utheim. De kom til Patong første gang i 2003 og har vært der hver vinter siden. I år ble det tid til ca. en måneds ferie.

– Vi ble tatt med hit til Changen av noen venner for noen år siden. Etter det har vi vært innom mange ganger. I år er det snakk om flere ganger i uken, sier ekteparet, som reiser til Patong for å nyte sola og stranden og for å treffe nye mennesker.

– Jeg setter pris på servicen i baren, her tar de virkelig vare på gjestene, sier Bente. – Bangla er vi lite interessert i, der er det for mye støy. Her er det rolig og vi kan slappe av og prate med venner.

 

Natteliv og trafikkaos

Patong Beach er en av de best kjente reisemålene i Thailand. Nattelivet er beryktet, og det anbefales å være påpasselig og legge verdisaker i safen på hotellet før man går ut. Et problem i Phuket er trafikken. Det gjelder ikke minst Patong, hvor det har vært stor byggeaktivitet de siste årene. Det er ofte køkjøring inn til Phuket Town og nordover til flyplassen. Phuket Airport ligger 45 kilometer unna Patong, men det lønner seg å beregne minst en time med taxi. Flyplassen har i mange år operert nær maksimal ytelse og det er planer om utvidelse.

Phuket har de siste årene sett en sterk økning i antall russiske turister, og det setter sitt preg på øya. 

Blant attraksjoner på øya finnes Phuket Fantasia, Wat Chalong og Big Buddha. Det er også muligheter for å besøke akvarium, dyrepark, badeland og helgemarkeder.

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge