Pattikan (t.v.) og Sawitree var godt fornøyd med dagen Pattikan (t.v.) og Sawitree var godt fornøyd med dagen Foto: Praditsarn Jirawan Hansen
16. april 2014

Tørr Songkran trakk hundrevis til Råde

Skrevet av 

Thailandsk nyttår – Songkran – er nettopp ferdig feiret i Thailand (med unntak av visse steder, som Pattaya og Chiang Mai, som holder på til ca. 20. april). Men mens man i Thailand er vant med våte og ville tilstander under «vannfestivalen», ble høytideligheten i Østfold feiret uten vann. 5. april samlet hundrevis av feststemte deltagere seg på klubbhuset til Råde Idrettslag.

– Ja, det er for kaldt her i Norge. Vi bruker ikke vann når vi feirer Songkran. Men du kan godt få vann om du vil, fleiper Sawitree (38) og Pattikan (35) som er med på å arrangere festen.

April er årets varmeste måned i Thailand, så det er en medvirkende årsak til at det er blitt populært å sprute vann på hverandre.

Sawitree vil ikke si hvilket land som har den morsomste feiringen, men hun var veldig godt fornøyd med fremmøtet i Råde.

– Men dere holder feiringen en uke før de feirer i Thailand, hva kommer det av? 

– Vi vet Drammen, Stavanger og Trondheim har feiring under songkrandagene, så vi ville prøve noe nytt, for at det ikke skulle kollidere med feiringen deres, forklarer Pattikan. 

 

Ambassadør og misser

[ annonse ]

Thailands ambassadør Theerakun Neejom tok turen fra Oslo og møtte to lokale ordførere. De fikk alle oppleve et fullpakket innhold med bl.a. munkeseremoni, thaidans, besøk av vietnamesiske buddhister med danseshow, leker og konkurranser samt missekonkurranse både for unge og voksne.

Malin (12) fra Heer ble utpekt som vinner i missekonkurransen for barn. 

– Det var moro å vinne, for jeg brukte to timer på morgenen for å se best mulig ut til konkurransen. Dette var første gangen jeg deltok, men det var gøy å stå foran hele forsamlingen.

– Så nå satser du på å bli fotomodell? 

 – Hehe, jeg tror ikke det. Det er ikke drømmeyrket mitt, selv om jeg ikke vet hva jeg vil bli foreløpig. 

Bildene viser (øverst fra venstre):

Ambassadør Theerakun Neejom med to lokale ordførere,

Sopisa danset for et stort publikum,

Malin ble kåret til miss for barn,

Priyaphon Wannaphong (til venstre sammen ned Aphinya Rogan) ble kåret til miss for voksne,

Wan og Edd holdt stemningen høy, og

Wanida Mentzoni (til høyre) med pengetreet som gikk til Santinivat Tempel. Her sees hun sammen med Dolrudee Panutat Skontorp (til venstre) og Kanjana Anthonsen.

(Foto: Praditsarn Jirawan Hansen, Helge Heyerdahl) 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge