1. juli 2014

Skandinaver – de ivrigste golferne

Skrevet av 

Ulrika Kedjer-Wikman er primus motor for å få Pattayas skandinaver opp om morgenen og ut på golfbanen.

 

Ulrika Kedjer-Wikman (47) kom til Pattaya for å arrangere golfturer første gang for åtte år siden. Da hadde hun forlatt en god jobb i SVT for å satse på golfturer på heltid. Nå tilrettelegger hun salg av cirka 700 dagskort for skandinaviske golfentusiaster i Pattaya på et år. Hovedandelen av disse er svensker, men også nordmenn og andre nasjonaliteter står på hennes kundeliste via firmaet «Scandalic». Dette firmaet har ca 20 års erfaring med å avholde golfturer i Pattaya.

[ annonse ]

 

Opp kl. 6 i høysesongen

Høysesongen er fra november til mars. Kundemassen har økt etter hvert og det er stor aktivitet fra mandag til fredag hele sesongen gjennom. På disse dagene starter Ulrika med planlegging for dagen klokka seks hver morgen. Turneringene foregår rundt på Pattayas over 20 golfbaner. Mange av kundene kommer igjen år etter år.

– Hvordan gjennomføres en dag på golfbanen?

– Golferne møtes her på Scandalic klokka 08:30, blir registrert hos meg og kjørt ut til den aktuelle golfbanen i leide minibusser. De fleste av kundene har sitt eget golfutstyr, men noe utstyr blir lånt ut av oss også. Ute på golfbanen skiftes det til passende klær og spillerne blir tildelt sin egen caddy som enten følger dem rundt på banen eller kjører en innleid golfbil. Banene er som oftest på 18 hull, som kjent, sier Ulrika, som er rask med å påpeke viktigheten av påfyll av væske i det varme klimaet.

 

Mange kommer hver dag

Det kan ta inntil sju timer å gjøre ferdig en runde med golf. Deretter blir det gjerne tid til litt sosialt samvær i restauranten, men etter en times tid starter turen gjerne tilbake til Pattaya. Da er klokken ofte 4–5 på ettermiddagen og en hel dag er gått med til denne populære hobbyen. Ulrika forteller at det er mange som er med hver eneste dag mens de er på ferie i Pattaya. 

Turen vi deltok på gikk til Royal Lakeside Golf Club, ca 40 km utenfor Bangkok. Prisen lå på 1800 baht, som inkluderte transport frem og tilbake, alle avgifter på banen og leie av caddy. Ønsker man å leie golfbil kommer det 700 baht i tillegg.

(Thailands Tidende utgave 5/2014 – 1. juli 2014)

 

Lest 747 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter