annonse:
– Hvidstens tomt tredoblet i verdi Foto: Dag A. Ekeberg
1. juli 2014

– Hvidstens tomt tredoblet i verdi

Skrevet av 

En av Pattayas mest erfarne eiendomsmegler sier at Arne Hvidstens tomt på Jomtien Beach er verdt minst 300 millioner kroner.

 

«Kemneren vil slå borettslagsgründer konkurs» sto det å lese i Dagens Næringsliv 28. mai. Det gjaldt Arne Hvidsten, som står bak det seks år forsinkede kondominiumprosjektet The Beach, omdøpt til Grand Oriental, midt på Jomtien Beach. Vi tok kontakt med Hvidsten få dager etter oppslaget i avisen. Da meddelte han at kravene i Norge allerede var gjort opp.

Eiendomsprisene i Thailand varierer, men prisen for land med populær beliggenhet har kun gått oppover siden Hvidsten kjøpte den 24 rai (38,4 mål) store tomten. Spesielt de to siste årene har landprisene steget kraftig.

Ifølge VG betalte Hvidsten 100 millioner kroner for tomten. Han har ikke benektet dette beløpet overfor oss. Denne prisen tilsvarer ca. 25 millioner baht pr rai. Nylig ble det solgt en tomt i Pattaya for hele 120 millioner baht pr rai. Det dreier seg om en 2,5 rai stor tomt ved Pattaya Second Road. En 7 rai stor tomt i sentrum er listet for 140 millioner baht pr rai, opplyser Clayton Wade i Premier Homes Real Estate.

 

– Sterk økning siste to år

Amerikaneren Clayton Wade startet sitt firma i 1995. Han har hatt flere verv innen eiendomsmeglerforeninger, og er sentral i bransjen i Pattaya. Hans kontor ligger på Jomtien Beach, kun et lite stenkast unna Hvidstens tomt.

– Jeg kjenner godt til denne tomten og har observert denne og andre strandtomter i området nøye de siste årene. Det er naturligvis stadig folk som er interessert i land som ligger ved en populær strand, sier Wade.

Opprinnelig ga Wade oss et estimat på 60–80 millioner baht pr rai. Litt senere kom han tilbake og fortalte at folk han hadde vært i kontakt med sa at en pris på 100 millioner baht pr rai var et riktigere estimat for denne tomten. Dette er fire ganger så mye som Hvidsten betalte.

– Jeg finner dette beløpet høyt, men jeg blir ikke overrasket om det stemmer. De siste to årene har interessen for slike tomter økt betraktelig, sier Wade til oss.

 

– Ingen kommentar

Vi stilte Hvidsten spørsmål om tomteverdien:

– Det er påstått at tomten din på Jomtien Beach nå er verdt tre ganger det du ga for den. Vil du kommentere dette?

– Utover det med kravene i Norge har jeg ingen kommentarer, svarte Hvidsten på vår henvendelse.

(Thailands Tidende utgave 5/2014 – 1. juli 2014)

 

Lest 2435 ganger
annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien

Penthouse Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Penthouse Nordic Terrace