Ekteparet Sigrid og Tore Smeplass, 64-modeller som trives i Pattaya. Ekteparet Sigrid og Tore Smeplass, 64-modeller som trives i Pattaya. Foto: Torbjørn Martinsen
2. august 2014

Prestevikariat ga mersmak

Skrevet av 

Ekteparet Smeplass roser både turister og fastboende i Pattaya. De stiller gjerne opp igjen til tjeneste for Sjømannskirken i Pattaya.

 

Ved Sjømannskirken i Pattaya er sommeren en tid for vikarer. Vi tok en prat med sørlendingene Tore og Sigrid Smeplass. Ekteparet Smeplass er begge 64-modeller. Tore har hatt jobben som vikarprest mens Sigrid har vært diakonmedarbeider denne sommeren.

Tore Smeplass har bakgrunn som ordinert prest i Den norske kirke. Han startet karrieren som feltprest i det militære og jobbet senere som prest i Skien i fem år og etter det i Tromsø ytterligere fem år.

Tore jobber nå på en attførings-institusjon med NAV som oppdragsgiver. Hans oppgave er å tilrettelegge det praktiske livet for uføre og psykisk syke mennesker som år gjennom vanskelige perioder i sine liv.

Sigrid Smeplass arbeider innen barnevernet, med tilrettelegging for opphold for barn i fosterhjem.

 

Ønsket meningsfylt arbeid

[ annonse ]

– Hvordan har det seg at dere havnet dere her i Pattaya?

– Vi ønsket et meningsfullt arbeid nå i sommer, sier Tore, som legger til at han i sin ungdom var på studietur i regi av Sjømannskirken, noe som nok var en medvirkende årsak til valget.

– Vi har også et felles hyggelig minne fra Sjømannskirken i New York, legger Sigrid til. – Det var der vi forlovet oss, i februar 1988.

Ekteparet Smeplass har tre voksne gutter under utdanning: – Dette ga oss frihet til å velge å være langt hjemmefra noen uker i sommer, forteller Sigrid.

 

Startet jakten på Finn

Tore innrømmer at de startet jakten på sommervikariater på Finn.no. Etter hvert ble de oppringt av en representant for Sjømannskirken, som hadde ledige vikariater både i Berlin og i Pattaya.

– Vi valgte Pattaya, og det har vi ikke angret på. Vi har truffet mange fine mennesker, både turister og fastboende, her ved kirken, sier Tore. Sigrid nikker og er enig.

– Oppholdet her i Pattaya har absolutt gitt mersmak, og hvem vet, kanskje sees vi igjen her i fremtiden, avslutter vikarpresten med et bredt smil.

(Thailands Tidende utgave 6/2014 – 1. august 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge