Hver onsdag kan du se Muay Thai boksekamper gratis ved MBK-senteret i Bangkok Hver onsdag kan du se Muay Thai boksekamper gratis ved MBK-senteret i Bangkok (Foto: Eli Duke)
1. september 2014

Gratis underholdning i Bangkok

Skrevet av 

Boksekamper, museer og parker. Det kryr av tilbud i Bangkok som enten er gratis eller veldig rimelige. Mat og transport er to andre områder hvor Bangkok utpeker seg som et sted man ikke trenger et spesielt stort budsjett.

 

Lumpini park

Bangkoks kanskje mest kjente grønne lunge ligger nederst i Wireless Road, ikke langt fra MRT Silom og BTS Sala Daeng. Parken var det siste tilholdsstedet til demonstrantene under den politiske uroen tidligere i år, men nå begynner livet å komme tilbake til normalen. På morgenene kan man se folk praktisere thai chi. Man kan leie en padlebåt formet som en svane til 30 baht for 30 minutter eller bare nyte livet på en av de mange benkene i parken. Parken har gjennomsnittlig 20.000 besøkende på en hverdag, og 40.000 i helger og helligdager.

Hvor: MRT Silom / MRT Lumpini / BTS Sala Daeng

Åpningstider: 04.30–21.00.

Priser: Gratis inngang

 

[ annonse ]

Benchasiri Park

Denne parken ligger også ganske sentralt til ved siden av Emporium kjøpesenter ved Phrom Phong BTS-stasjon. Parken ble opprettet til minne om Dronning Sirikits 60-årsdag i 1992. Her inne kan du trene, hvile, skate eller vandre rundt – midt i byen. Det finnes 18 forskjellige statuer rundt om i parken, og musikk blir spilt kveldstid i helgene, både klassisk thai og vestlig musikk. Parken har også et eget område for barn. Innimellom organiseres også konserter og festivaler her. 

Hvor: BTS Phrom Phong 

Åpningstider:  05.00–21.00

Priser: Gratis inngang

 

Butterfly Garden og Insectarium

I utkanten av Bangkok  kan du finne en park med tusenvis av sommerfugler og insekter som boltrer seg på et areal over et mål under en 15 meter høy kuppel. Det sies at det er over 500 forskjellige typer sommerfugler og innsekter som holder til i parken, og en kan lære mer om livssyklusen og levemåten deres der. Det er også et fossefall inne i kuppelen, for å gi et inntrykk av hvordan sommerfuglene vanligvis lever. Parken ligger tett opp til helgemarkedet Chatuchak, men sommerfuglhagen er dessverre ikke åpen i helgene.

Hvor: Vachira Benchatat Park (også kjent som Rodfai Park). BTS Mo Chit, MRT Chatuchak

Åpningstider: Mandag til fredag 08.30–16.30

Priser: Gratis inngang

 

Bangkok Forensic Museum

Dette er kanskje ikke noe for alle, men dersom du føler for å gjøre noe litt annerledes, og ønsker å bli sjokkert, kan dette museet være noe for deg. Her kan du blant annet se babyer med genetiske lidelser, folk som døde i trafikkulykker og gamle skjelletter. Museet et delt opp i seks avdelinger i to bygninger.

Hvor: Museet ligger på andre siden av elven for Grand Palace. Den enkleste måten å komme dit på er å ta en båt fra Chang Pier eller Prajan Pier til Pranok Pier.

Åpningstider: Mandag – lørdag fra 09-16

Priser: 40 baht for voksne, barn under 120 cm gratis (men vi ville ikke tatt med å barn hit)

 

Bangkok Art and Cultural Center

Dette er et museum som åpnet i 2008 og som ligger rett overfor det store kjøpesenteret MBK ved National Stadium BTS-stasjon. Både innsiden og utsiden kan minne om Guggenheim i New York, selv om dette kunstmuseet ikke er like kjent. Både lokale og internasjonale artister er stilt ut her, og du kan plukke med deg et «Bangkok Art Map» som viser månedens utstillinger og gallerier rundt om i hovedstaden. 

Hvor: BTS National Stadium

Åpningstider: Tirsdag – søndag. 

Mandager er det stengt

Priser: Gratis inngang

 

Muay Thai

Hver onsdag kan du se Muay Thai boksekamper gratis ved MBK-senteret i Bangkok. Der er det både store stjerner og ukjente nykommere som får en sjanse til å prøve seg foran et jublende publikum. 

Hvor: BTS National Stadium

Når: Onsdager kl. 18 – 20.30

Priser: Gratis inngang

 

Meditasjonskurs

Du kan lære Vipassana – som betyr selvinnsiktsmeditasjon – ved Wat Mahathat. De fleste kursene foregår på thai, men det er også munker som underviser på engelsk. Undervisningen foregår i tidsrommet 07–10, 13-–16 og 18–20. På søndager finner du Bangkoks største amulettmarket rett ved sidene av Wat Mahathat. Åpningstider dersom du kun ønsker å se et av Bangkoks eldste templer er 09–17. 

Hvor: Det er lettest å komme hit med båt (Tha Chang Cross River Ferry Pier) eller taxi. Wat Mahathat ligger omtrent midt mellom Grand Palace og Bangkok National Museum på Na Phra That Alley.

Når: Alle dager 09-17 

Priser: Gratis inngang

 

Mat:

Det finnes mat på de fleste gatehjørner i Bangkok, men man skal være litt skeptisk og sjekke renholdet. Vi testet noen steder og kan blant annet anbefale matmarkedet  ved Thong-Lor BTS, Sukhumvit soi 38, utgang 4. Der finner man all slags lokal thaimat. Det er rent, maten er god og fersk, og det finnes mulighet for å sitte ned og spise under tak dersom det regner. Spisestedene har menyene på engelsk med bilder. Det er en god blanding av lokale thaier og utlendinger som spiser her. En finner etter sigende Bangkoks beste burger her, i følge en tysk dame som bor i gaten, men begge gangene vi dro dit var det så lang kø foran trillevognen at vi ikke fikk testet varene. Daniel Thaiger er navnet, og de har en egen facebookside med oppdatert informasjon om hvor de finnes til enhver tid.

Hvor: BTS Thong Lo (exit 4), Sukhumvit soi 38.

Åpningstid: Fra klokken 18.00 og utover.

Priser: Vi spiste oss mette for ca 100 baht per person, med delt forrett, to hovedretter og delt dessert.

 

Transport – buss:

Det er billig å kjøre buss innad i Bangkok, men det er ofte uoversiktlig, ukomfortabelt og tregt. Derimot er buss ut av Bangkok billig og enkelt. En kan ta minibuss til mange steder fra Victory Monument. For eksempel koster det 180 baht en vei til Hua Hin. Fra den store terminalen Ekamai kan man ta en stor rutebuss til Pattaya for kun 124 baht.

 

MRT – Mass Rapid Transit 

Det er billig å skaffe seg MRTs reisekort for de som ofte reiser med undergrunnsbanen. Det koster 180 baht. 30 baht et engangsbeløp en betaler for servicen, 50 baht er et depositum man får tilbake dersom man leverer kortet tilbake. De resterende 100 bahtene kan en reise for. 

 

BTS – «Skytrain»

BTS står for Bangok Mass Transit System. Dette er også en billig reiseform, men man kan ikke bruke det samme kortet som for MRT. Systemet er likevel gangske likt. Man betaler et depositum for et såkalt «rabbit»-kort og kan fylle på reisepenger når det passer. Et annet tips er å registrere kortene på nett. På denne måten tjener man «Carrot Points» som kan brukes til forskjellige ting. Det varierer litt fra måned til måned, det kan dreie seg om kinobilletter, penn og papir med Carrot Card logo, eller man kan konvertere bonuspoengene til reisepenger.

I tillegg kan man få diverse tilbud. Disse endres også noe fra måned til måned, men det er ofte rabatter på restauranter, spa, banker og matbutikker. Her kan man spare penger. Disse rabattkupongene kan du finne på hver stasjon. Du må trykke på skjermen og velge engelsk språk, så får du opp en melding med hvor mye du har på kontoen, hvor mange bonuspoeng du har, og hva bonuspoengene kan brukes til. På maskinene er det en rekke knapper, og ved å trykke på disse kan du se hva slags tilbud de har.

 

Tog

Tog er noe dyrere enn buss og tunnelbane og kan ta lengre tid da togene ofte har mange stopp. Men dersom en skal til Chiang Mai fra Bangkok kan det lønne seg å ta nattog – da sparer man også en natt på hotell. Førsteklasse sovevogn anbefales. Toget går fra togstasjonen Hua Lamphong som kan nåes fra MRTs endestasjonen. Prisen er 1453 baht en vei.

 

Taxi

Taxi er ikke dyrt i Thailand, spesielt hvis man er to eller flere som er ute å reiser. Men sørg alltid for at taxisjåføren slår på taksameteret. Ikke bare er det billigere, men du gjør også ordinære thaier en tjeneste ved å betale det samme som dem, for hvis utlendinger betaler mer vil taxisjåfører kjøre rundt på jakt etter turister og nekte å stoppe for ordinære thaier.

(Thailands Tidende utgave 7/2014 – 1. september 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge