1. oktober 2014

Sjømannskirken: – Vanskelig å skaffe prest i Pattaya

Skrevet av 

Personalsjef Sissel Vartdal i Sjømannskirken har vært intervjuet i avisa Dagen. Der sier hun følgende: – I Pattaya, Singapore og Dubai har det vært utfordrende å ansette sjømannsprest.

De vil nå se om arbeidsoppgavene til sjømannsprestene er for lite attraktive. For mens Den norske kirke siden 1997 har ansatt egne administrasjonsledere på kirkekontorene, er presten fremdeles daglig leder for stasjonen han jobber på. 

– Kanskje kan en løsning være å skille prestefunksjon og daglig ledelse, sier Vartdal til Dagen.

Det er ikke mange år siden Sjømannskirken hadde lange søkelister til alle sine stillinger. Men det utdannes stadig færre prester i Norge, og det begynner nå å likne på prestemangel. 

Men bildet er sammensatt. Fremdeles er det lange søkerlister til offshorestillingene på oljeplattformer og stillinger på vestkysten av USA.

– Hvilke konsekvenser får det for dere når dere ikke får prester i første utlysning, spør avisa.

– Vi får lengre perioder med ledige stillinger, og det blir ustabilt på stasjonene når det tar lenger tid å få folk på plass. Vi må ha vikarløsninger, men får ikke etablert arbeidet på en god måte, sier Vartdal.

For Pattayas vedkommende gikk det drøyt tre måneder fra Jan Olav Johannessen sluttet i stillingen 1. oktober i fjor til dagens prest Ragnvald Seierstad tok over i januar. (dae)

[ annonse ]

(Thailands Tidende utgave 8/2014 – 1. oktober 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge