[ annonse ]
1. november 2014

Advarer Telenor i Myanmar

Skrevet av 
[ annonse ]

Foreningen Human Rights Watch mener Telenor tar en stor sjanse når de nå lanserer mobilservice i Myanmar før nytt lovverk er på plass. En representant for foreningen, Cynthia Wong, sier til Bergens Tidende at Telenor kan bli medansvarlig for menneskerettslige overgrep mot befolkningen der. 

– Hvordan skal man forsikre seg om at man ikke blir implisert i overgrep mot befolkningen når man lanserer service i et land der lovverket er så mangelfullt som det fortsatt er i Myanmar, spør Wong.

Hun påpeker at den nye grunnloven ikke er klar, og at den gamle unntaksloven fra militærjuntaens dager fortsatt er gyldig. Den gir regimet brede fullmakter til sensur, overvåkning og stenging av nettet. Den gjør det også lett å erklære unntakstilstand, ifølge Wong, som mener det er langt igjen før Myanmar har et uavhengig rettsvesen.

Wong sier videre til Bergens Tidende: – Med tanke på landets historie og regimets tidligere praksis er dette et sjansespill for Telenor. De kan selvsagt forsøke å forebygge risikoen, men de aner jo ikke hva som kan bli forlangt av dem i en eventuell krisesituasjon. (dae)

(Thailands Tidende utgave 9/2014 – 1. november 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)