Innehaver Steffen Ingemann Olsen (til venstre) sammen med to trofaste gjester, Ole og Birger. Innehaver Steffen Ingemann Olsen (til venstre) sammen med to trofaste gjester, Ole og Birger. Foto: Elisabeth Grimsø
1. desember 2014

Stable Lodge har fylt 22 år

Skrevet av 

I 22 år har Steffen Ingemann Olsen drevet hotell og restaurant i Sukhumvit Soi 8. Her kan du gå hvis du plutselig får lyst på skandinavisk mat når du er på tur i Bangkok.

 

På turiststeder som Pattaya, Hua Hin og Phuket mangler det ikke på skandinaviske restauranter. I Bangkok må du imidlertid lete litt nøyere, men du kan alltids ta turen innom Stable Lodge i Sukhumvit Soi 8. Stedet er en kombinasjon av restaurant og hotell og ligger et par hundre meter fra BTS-stasjonen Nana. Her finnes det både dansk, svensk og norsk mat på menyen. Blant de norske rettene var ikke overraskende kjøttkaker og fiskeboller.

Vi møtte danske Steffen Ingemann Olsen (66), grunnleggeren og eieren som har drevet stedet i 22 år. Nylig feiret han dette med en buffet til 22 baht pr person. Hele 150 gjester dukket opp. De har for øvrig et lignende konsept for nyttårsdagen, med brunch til 1 baht pr person. Drikke kommer dog utenom.

Olsen kan fortelle oss at han har vært i Bangkok siden 1979 og trives godt der.

– Er det noe du savner hjemmefra?

– Ingenting, er det kontante svaret. Så tenker han seg litt om og legger til: – Kanskje den danske våren. Men siden jeg ikke lenger har familie i Danmark blir det sjelden jeg drar hjem. Jeg har ikke vært der på over tre år. Det er vanskelig å holde på vennskap over så store avstander, men jeg har jo et godt nettverk her i Bangkok, smiler han. 

 

[ annonse ]

Norsk medeier

Stable Lodge er 50 prosent norskeid. For fem år siden kjøpte Ole Kjetil Teigen ut den daværende partneren. Egersundfamilien Teigen har tidligere tjent milliardbeløp på sine investeringer i Thailand, blant annet i rederiet Thoresen Thai Agencies og eiendomsfirmaet Raimon Land. Teigen-familien er kjent blant annet som eiere av Fjord Line. Det er dette norske rederiet som leverer de skandinaviske varene til Stable Lodge, kan Olsen fortelle.

Stable Lodge har godt med danske kunder og danske aviser. Personalet er hyggelig og smilende. Svømmebassenget gir en god strandfølelse midt i storbyen. Det er et saltvannsbasseng, får vi vite. Det forklarer mangelen på klorlukt. De mange danske skiltene skaper en spesiell atmosfære. «Krydsende cyklister» og «isglat» står det. Man kan vel alltids treffe på en syklist i Bangkok, men is påtreffes nok kun i drinkene i disse trakter.

Olsen kan fortelle at de har mange skandinaver innom, både som overnattingsgjester og spisegjester. Han forteller at de til og med har en hotellgjest som bor der på fjerde året. 

Omtrent halvparten av maten som blir bestilt der er skandinavisk, og det er spesielt de åpne smørbrødene som er populære.

 

Stable Lodge

TERNINGKAST: 5

Priser:

Forrett 60–175 baht.

Hovedrett 150–395 baht.

Dessert 95–150 baht.

Kjøkken:

Thai, norsk, dansk, svensk og internasjonalt

Passer best for:

Folk som ønsker en feriefølelse i Bangkok men som likevel savner skandinavisk mat.

Adresse:

39 Sukhumvit Soi 8

Åpningstider: 

Alle dager 07-24

(Thailands Tidende utgave 10/2014 – 1. desember 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge