[ annonse ]
Thailand er blant favorittene hos nordmenn. Her fra padling i Krabi. Thailand er blant favorittene hos nordmenn. Her fra padling i Krabi. Foto: Dag A. Ekeberg
1. desember 2014

Thailand stadig mer populært

Skrevet av 
[ annonse ]

En ny reiserapport viser at på bare to år økte antall reisende fra Oslo til Bangkok med hele 60%. Når det gjelder destinasjoner utenfor Europa, kommer Thailand på en klar annenplass i popularitet hos nordmenn, kun slått av USA.

 

Forskningsrapporten «Reisevaner på fly» ble nettopp publisert av Transportøkonomisk Institutt (TØI). Rapporten viser at Thailand som land og Bangkok som destinasjon er klare vinnere blant norske reisende.

Bare Aberdeen slår Bangkok i prosentvis økning i antall reisende fra Oslo de siste to årene. Men trafikktallene er veldig forskjellige. Aberdeen hadde 9.000 besøkende fra Oslo mens Bangkok hadde hele 182.000. Dette utgjorde altså en økning på 60% fra 2011.

Fra Bergen er den prosentvise økningen i antallet som reiser til Bangkok enda høyere, med en økning på hele 137 prosent til 22.000 reisende. Til tross for et lavere folketall, er det 1000 flere rogalendinger enn hordalendinger som i fjor reiste til Bangkok. Uvisst av hvilken grunn falt antall trøndere som i fjor reiste til Bangkok med 54 prosent til 3.000.

 

De fleste bosatt i Norge

[ annonser ]

TØI har en spesiell statistikk over utviklingen for nordmenns reisevaner til land utenfor Europa. Forskjellen på de to største destinasjonene – USA og Thailand – er stor (807.000 mot 284.000 reisende i 2013). Deler av denne forskjellen skyldes imidlertid forretningsreiser. Hvis man kun regner de reisende som er bosatt i Norge, ligger USA bare på omtrent det dobbelte av Thailand. Da er nemlig tallet for USA 516.500, mens det for Thailand er 251.400. 

 

Thai Airways populær

Rapporten viser også at de fleste som reiser til Thailand foretrekker å reise direkte. Thai Airways og Norwegian – som begge har direkte flyvninger fra Oslo til Bangkok – har en passasjerandel på nesten 60 prosent. Det er i rapporten opplyst at Thai Airways i fjor hadde 160.000 passasjerer på denne ruten. I dette inngår passasjerer som bordet Thai-flyvninger i andre europeiske lufthavner.

Opprettelsen av stadig nye interkontinentale forbindelser fra Oslo, som Thais flyvninger til Bangkok, Norwegians flyvninger til Bangkok og New York, samt Qatars forbindelse til Doha, merkes av en del andre europeiske lufthavner hvor norske passasjerer har pleid å skifte fly på vei til Bangkok. Trafikken over København har falt fra 905.000 i 2011 til 865.000 i 2013, mens Frankfurt har hatt et fall i perioden fra 535.000 til 430.000.

Amsterdam og Heathrow, som fungerer som hub for et atskillig større antall destinasjoner, har ikke hatt samme negative utvikling.

(Thailands Tidende utgave 10/2014 – 1. desember 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)