1. januar 2015

Bortgjemt hage midt i storbyen

Skrevet av 

En fargerik amerikansk dame gjør underverker med vestlig mat i Bangkok.

 

Garden of Dinsor Palace finner du i en fredfull hage mellom Sukhumvit soi 59 og 61 – ja faktisk, midt inniblant Bangkoks stress og mas. På denne restauranten kan du slappe av og nyte synet av både svaner og påfugler, og følger du nøye med ser du også en kanin og noen hvite duer. I et hjørne av området har de en liten kjøkkenhage hvor de dyrker salater, urter og grønnsaker som blir brukt i matlagingen.

Vi har testet ut stedet både for lunsj (à la carte-meny) og middag (set-meny). Middagen her er noe av det beste vi har opplevd av vestlig mat i Bangkok, mens à la carte-lunsjen hadde vi litt varierte meninger om. Det er mulig å velge «Set Menu» til lunsj også, noe vi vil anbefale spisegjester som tar turen innom dette stedet.

Vi kom ganske sent til lunsj og mener at baguetten med tre forskjellige oster ikke var helt fersk og muligens hadde blitt varmet opp. Sjampinjong og trøffel-suppen vi spiste var imidlertid meget smakfull, og vi vurderer faktisk å ta turen tilbake til restauranten kun for den!

 

Kjøkkensjef og tv-kjendis

Garden of Dinsor Palace har en fargerik kjøkkensjef. Autumn Maddox McTaggert er en amerikansk kvinne som har bodd i Bangkok i halvannet år og jobbet på Garden of Dinsor Palace de siste fem månedene. Hun har et smittsomt smil, noe som kan være en medvirkende årsak til at hun har vært å se på tv. Hun forteller at hun akkurat har vært med på Iron Chef Thailand, «The Christmas Battle», som gikk på TV julaften. Dette er det andre reality show hun er med på – i USA var hun med på TV-konkurransen «Cooking Under Fire» i 2005.

[ annonse ]

McTaggert, som opprinnelig er fra Seattle, forteller at hun en gang arrangerte et julearrangement for nordmenn i sin hjemby, hvor de serverte gløgg og lussekatter. Det er en stor norsk koloni i Seattle og hun husker godt alle de spennende trollene.

 

Nordiske gjester

McTaggert forteller at det er en del nordiske gjester innom Garden of Dinsor Palace, og at en av kokkene er gift med en finne.

Selv kjenner hun også til flyselskapet Norwegian og sier at neste gang kjernefamilien på fire skal til Amerika har de vurdert å dra via Oslo for å besøke noen slektninger i New York.

 

Ikke alltid lett i Thailand

Kjøkkensjefen forteller oss videre at hennes største utfordring her er kommunikasjon. Det er ikke bare-bare å finne alle ingredienser eller vite hva det kalles på thai. Fra USA var hun også vant med å kunne bestille ingredienser så sent som midnatt dagen før hun trengte dem, mens her i Bangkok må hun ofte bestille over en uke i forveien. Og selv om det er bestilt er det ikke alltid at det kommer frem – spesialingredienser fra utlandet kan bli stoppet i tollen eller bli utsatt for en mengde andre forsinkelser. Hun forteller at i begynnelsen synes hun dette var tungt, men hun har begynt å vende seg til det nå.

McTaggert liker å bruke thailandske råvarer på et vestlig måte, da det ikke finnes noe thaimat på menyen på restauranten. Hun forteller oss at hun liker thaimat, men at hun ønsker å bevare særpreget med moderne amerikansk mat og ikke ønsker å konkurrere med thaier som allerede lager fantastisk god thaimat. Hun lærer imidlertid mye om thailandsk matlaging siden de tilbereder tre måltider til de ansatte hver dag. De dyrker furter, salater, sopp og grønnsaker selv og planen er å selge egendyrket sopp til neste år.

 

Garden of Dinsor Palace

TERNINGKAST: 5

Passer best for:

Koselig område for barnefamilier og hundeeiere (medbrakte hunder får servert vann). De som har noe å feire kan ta kontakt på forhånd for å få en passende meny.

Adresse:

Mellom Sukhumvit Soi 59 og 61, 500 meter fra Thong Lo BTS-stasjon.

 

Priser:

Forrett 120–220 baht.

Hovedrett 220–690 baht.

Dessert 140–160 baht.

Set-meny 390–1000 baht.

Kjøkken: Moderne amerikansk

Åpningstider: Alle dager 08-23

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2015 – 1. januar 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge