Kåre Anmarkrud foran «Kåre og Lek Sportbar» i Buriram. Kåre Anmarkrud foran «Kåre og Lek Sportbar» i Buriram. Foto: Oddvar J. Wangberg
1. januar 2015

Kåre tar seg av nordmenn i Buriram

Skrevet av 

Fra Kåres Partybar i Pattaya til «Kåre og Lek Sportbar» i Buriram – natt er blitt til dag for Kåre Anmarkrud.

 

Vi kjenner Kåre Anmarkrud (69) best omgitt av venner og kjente – med røyken i høyre hånd og drinken i venstre på Kåres Partybar i Pattaya. Nå er det imidlertid Buriram det dreier seg om, og en alkoholfri drink som nytes på Kåre og Lek Sportbar.

– Er du blitt avholdsmann?

– Neida, jeg driver jo bar, og da skal det være litt sosial omgang og skåling med gjestene.

Kåre forklarer: – For et par måneder siden fikk jeg et sår på høyre leggen som klødde noe innmari og hovnet opp. Det viste seg at det var streptokokker som hadde angrepet benet mitt. Leggen ble så tykk som låret og jeg var innom to sykehus før jeg fikk snudd utviklingen.

Kåre var gjennom flere operasjoner: – Etterpå ga de meg medisiner i bøtter og spann, slik som er vanlig her i landet. Ergo må jeg ta det litt rolig med alkoholen, men jeg kommer tilbake når jeg er blitt helt frisk.

– Har du sagt farvel til Pattaya og forlatt byen for?

[ annonse ]

– Er du gal, ler Kåre. – Jeg elsker Pattaya og de gamle vennene på Kåres Partybar. I tillegg har jeg et lite hus ved Pattaya Klang som jeg besøker en gang iblant. 

Kåre er fra landsbygda selv, nærmere bestemt Toten, så han trives godt på landsbygda i Thailand også: – Her bor jeg sammen med kona Lek og familien. Ellers har vi en hund og fire katter, i tillegg til en del slanger og skorpioner, smiler Kåre.

– Du var jo kjendis blant skandinaver i Pattaya. Har det forandret livet ditt mye å flytte på landet?

– Ja, det må man jo si. For det første har jeg fått mange nye venner her. For det andre så er nattelivet helt borte. De fleste som bor her har familie å ta seg av, så de kommer seg hjem når det blir kveldstid.

Vi traff en gjeng med gjester i Kåre og Lek Sportbar. De var enstemmige i sin ros av verten. – Kåre er den samme som han alltid har vært, fikk vi høre. – Han smiler, spøker og er en god kamerat. Servicen i baren er også upåklagelig..

– Du er udannet blikkenslager, hvordan havnet du i barbransjen?

– De første gangene jeg kom til Thailand var det for å komme meg vekk fra vinterværet og være turist. Det var artig å farte rundt og bli kjent med Pattaya og landet ellers.

Kåre forteller om sin første forretningside i Thailand: – Jeg kjøpte varer i Thailand for å selge til venner og kjente hjemme. Det var ingen suksess, men jeg ville ikke gi opp.

– Etter noen år kom jeg i kontakt med Arve Lisland på Sailor Inn. Han var da eier av en bar i Best Friend-komplekset på Beach Road. Etter en tid tilbød han meg et oppdrag med å se etter baren og ta var på kundene. 

Etter dette gikk vegen til baren Hugin og Munin på Second Road, med stort sett samme jobbeskrivelse. Det var der Kåre kom i kontakt med Terje Salvesen, som ble partner i Kåres Partybar.

– Blir det små forhold i Ban Kruat til sammenligning?

– Kundemassen stiger dag for dag, sier Kåre med et lurt smil. Han trives tydeligvis uansett om han er natteravn i Pattaya eller familiemann i Buriram.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2015 – 1. januar 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge