Knut og Vivian Storbukås underholdt fra scenen på Linda’s Restaurant. Knut og Vivian Storbukås underholdt fra scenen på Linda’s Restaurant. Foto: Oddvar J. Wangberg
1. mars 2015

Sputnik kommer på TV fra Jomtien

Skrevet av 

13. februar var TV2 på besøk hos Linda’s Restaurant på Jomtien. Resultatet ser du på God Kveld Norge, mest sannsynlig 14. mars.

 

Godt over hundre gjester på Linda’s Restaurant trallet, nynnet og sang med da ekteparet Knut – alias «Sputnik» – og Vivian Storbukås underholdt fra scenen. Vi fikk pratet med noen av gjestene og spurt om de hygget seg. En dame fortalte oss at hun sørget for å få med seg Sputnik hver eneste vinter i Jomtien. Tre ung menn fra Vestlandet kunne meddele at det langt fra bare er godt voksne folk som liker Sputnik. – Vi synes han er kul, var de enige om.

 

Niende året

– Vivian, for fem år siden sa du til oss at å være i Thailand på vinterstid var et privilegium. Mener dere det fortsatt?

– Nå har vi vært i Pattaya vinterstid i ni år og fremdeles synes vi at dette er et privilegium, ja. En av årsakene er at vi samler inn penger til barnehjemmet Baan Jing Jai slik at de søte barna får et ordentlig hjem å sove i.

Vivian forteller at de hittil har klart å samle inn ca. åtte hundre tusen norske kroner. Hun fortsetter: – Andre grunner til at vi liker oss er at vi kan tilbringe tid på stranden sammen med smilende og snille mennesker.

[ annonse ]

 

Blodpropp og kulturpris

I begynnelsen av januar ble Sputnik operert for blodpropp i Pattaya. Han ble i hui og hast kjørt til sykehus, og legene sa han ankom i grevens tid.

– Men han er jo i meget sprudlende humør nå.

– Det er riktig, etter operasjonen har arbeidsgleden og humøret vært på topp, sier Vivian.

Sputnik fikk nylig beskjed om at han var tildelt Telemark Fylkeskommunes kulturpris: – Ja, den skulle vi ha hatt for lenge siden etter hva vi har stilt opp med for fylket og Drangedal, sier fru Storbukås.

– Hva mener du om Pattayas noe frynsete rykte?

– Dette er noe dere journalister prøver å tjene penger på, sier Vivian med en streng mine. – I Pattaya finner man det meste, men vi omgåes bare med hyggelige og ærlige mennesker. Her er det stuerent nok for oss.

 

TV2 i Walking Street

Teamet fra TV2 var Iselin Øverbø fra Nesodden og fotograf  Per Joar Holm fra Romsdalen. De ønsket å finne ut litt mer om byen Pattaya, som mange skriver så mye rart om. 

– Det var deilig å reise vekk fra vinterstormen «Sinte Ole» og komme til »Smilenes Pattaya», sier Øverbø. – Første dagen gikk vi innom Walking Street, noe som var en svært spesiell opplevelse. Det er bra å vite at Pattaya har mye mer å by på enn bare dette. Men så er det nå en gang slik at det er det ekstreme man hører mest om.

– Vi rakk også å ta en tur opp til templene og den store Buddhaen. Fint å oppleve litt spirituelt, etter en runde på Walking Street, smiler Øverbø.

Sputnik gjør seg ferdig med sine opptredener i februar, forteller restaurantens innehaver Linda Eiksund. De som fortsatt ønsker å danse har likevel sjansen. Hans Petter Hansen spiller fem kvelder i mars og inngangen er gratis, forteller Eiksund.

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2015 – 1. mars 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge