1. mars 2015

Leserinnlegg: Vi må skatte selv om kildeskatten forsvinner

Skrevet av 

I Thailands Tidende 1. februar sier jurist Marius Reikerås at kildeskatten sikkert vil forsvinne, fordi den er et overgrep mot menneskerettighetene.

Det nevnes ikke noe om Johanne Rian fra Finansdepartementet, som under sitt besøk her i 2010 greide å påvirke thailandske skattemyndigheter til å vekke til live den sovende loven om skatt på utenlandsk pensjon. Uheldigvis er det kun fastboende nordmenn som betaler, alle andre nasjonaliteter er fremdeles fritatt.

Hva hjelper det oss, som derved ble tvunget til å betale skatt til Thailand av vår pensjon, om kildeskatten blir fjernet? Manglende fradragsmuligheter (for eksempel for uførhet), gjør også at mange har høyere skatt til Thailand enn de 15 prosent som kildeskatten utgjør.

Er ikke dette overgrepet som Finansdepartementet fremprovoserte mot nordmenn like urettferdig og ulovlig som kildeskatten, Marius Reikerås?

Så vennligst ikke glem oss – vi som har immigrert hit uten videre tilknytning til Norge (fordi vi som kjent ble villedet av norske skattemyndigheter på flyttetidspunktet). Vi vil ikke få noen bedre økonomisk situasjon selv om kildeskatten skulle forsvinne.

Mvh. P. Foss, Thailand

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2015 – 1. mars 2015)

 

Lest 2404 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 5-2017 (1. mai):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A