annonse:
1. mars 2015

Leserinnlegg: Vi må skatte selv om kildeskatten forsvinner

Skrevet av 

I Thailands Tidende 1. februar sier jurist Marius Reikerås at kildeskatten sikkert vil forsvinne, fordi den er et overgrep mot menneskerettighetene.

Det nevnes ikke noe om Johanne Rian fra Finansdepartementet, som under sitt besøk her i 2010 greide å påvirke thailandske skattemyndigheter til å vekke til live den sovende loven om skatt på utenlandsk pensjon. Uheldigvis er det kun fastboende nordmenn som betaler, alle andre nasjonaliteter er fremdeles fritatt.

Hva hjelper det oss, som derved ble tvunget til å betale skatt til Thailand av vår pensjon, om kildeskatten blir fjernet? Manglende fradragsmuligheter (for eksempel for uførhet), gjør også at mange har høyere skatt til Thailand enn de 15 prosent som kildeskatten utgjør.

Er ikke dette overgrepet som Finansdepartementet fremprovoserte mot nordmenn like urettferdig og ulovlig som kildeskatten, Marius Reikerås?

Så vennligst ikke glem oss – vi som har immigrert hit uten videre tilknytning til Norge (fordi vi som kjent ble villedet av norske skattemyndigheter på flyttetidspunktet). Vi vil ikke få noen bedre økonomisk situasjon selv om kildeskatten skulle forsvinne.

Mvh. P. Foss, Thailand

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2015 – 1. mars 2015)

 

Lest 2211 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 10 – 1. oktober:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Bygning og trykkeri
( / Hus til salgs)

Bygning og trykkeri

Flybilletter Bangkok-Phuket
( / Til salgs)

noimage

Land til salgs Rayong
( / Land til salgs)

Land til salgs Rayong

Condo i Pattaya
( / Leilighet selges)

noimage

View Talay 3 – 97 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3 – 97 kvm