1. april 2015

Vegetarmat til forveksling lik kjøtt

Skrevet av 

Restaurantspalten: 

Liker du bacon litt for godt? Da kan du variere med litt vegetarbacon. Hos May Veggie Home serveres kun vegetarretter, men de er laget slik at de likner – og smaker – til forveksling lik kjøtt.

 

Ernæringseksperter virker å være enige om at mangfold og måtehold er gode ideer innen kosthold. Hvorvidt det er spesielt sunt å la være å spise kjøtt er det varierte meninger om, men det er et faktum at mange folk foretrekker vegetariansk mat.

Uansett om du spiser kjøtt til daglig eller ei kan det være spennende å teste ut vegetarrestauranter. Det er imponerende hvor allsidige smaksopplevelser en dyktig vegetarkokk kan få til. Et spesielt trekk med det thailandske vegetarkjøkken er at de ofte forsøker å få rettene til å likne på kjente kjøtt- og fiskeretter.

 

Som ekte bacon

Ut fra menyen skulle en ikke tro at det er vegetarmat man er kommet for å spise. Det vanker ord som hamburger, kyllingfilet og fisk – men det viser seg at alle rettene har ordet «vegetariansk» foran seg. For å være på den sikre siden spurte vi servitrisen vår, Fang, om det faktisk var hundre prosent vegetariansk/vegansk mat, og det kunne hun bekrefte. Hun var veldig behjelpelig med å velge retter, selv om engelsken ikke alltid strakk til.

[ annonse ]

Etter Fangs anbefaling prøvde vi blant annet sopp med «bacon» surret rundt, og det smakte veldig godt. Vi må innrømme at vi hadde vanskelig for å tro at vegetarbacon kunne smake noe særlig godt, men hadde vi fått dette servert på en ordinær restaurant hadde vi ikke stilt spørsmålstegn om hvorvidt det var ekte bacon eller ei. Ellers bestilte vi blant annet en soppsuppe som smakte himmelsk, fritert tofu i sursøt saus med peanøtter og en avokadosalat med mintdressing. Alt virket veldig friskt og det smakte bedre enn forventet. 

 

Lite sukker og MSG

May Veggie Home åpnet i 2012 i Pantip men flyttet til nye lokaler i krysset Asoke/Sukhumvit i februar 2014. Målet er å servere god og sunn mat. I så måte har de også fokus på redusert sukkerinnhold samt at de ikke bruker MSG (natriumglutamat). En del mennesker har stilt spørsmålstegn ved MSG gjennom mange år, men eksempelvis norske helsemyndigheter advarer ikke mot bruk av MSG så lenge det forekommer i normale mengder. MSG er veldig utbredt i thailandsk matlaging.

Ingrediensene hos May Veggie Home virker veldig ferske. Veganrettene har erstattet proteiner, vitaminer og mineraler man normalt får fra animalsk mat med blant annet soya, bønner og nøtter. 

Mange thaier liker å spise vegetarmat. I oktober måned er det en kinesisk tradisjon å spise vegetarmat, men thaiene følger også gjerne denne tradisjonen.

 

Slitent sted, hyggelige gjester

Da vi ankom restauranten var det få gjester, men dette endret seg raskt da det nærmet seg lunsjtid. Det var en god blanding av lokalbefolkning

og turister. Mange tror kanskje veganere er en smule sære, men de fleste som var der så veldig normale ut, kanskje med unntak av et bord hvor gjestenes hår var farget blått og klærne var fulle av nagler. Lokalet er noe slitent. «Kantinepreget» trekker noe ned på vårt inntrykk. De har forsøkt å pynte litt opp, men bord og stoler bærer også preg av at dette ikke akkurat dreier seg om moderne design. De har en gjestebok, som er sjeldent å se i hovedstaden.

 

Veganer eller vegetarianer?

En vegetarianer spiser ikke kjøtt, fisk og annen animalsk mat. En veganer spiser i tillegg heller ikke produkter som kommer fra dyr – slik som melk, egg og honning.

 

May Veggie Home

TERNINGKAST: 5

Passer best for: Både vegetarianere, veganere, men også for andre som ønsker et godt og mettende måltid. Maten er verken kjedelig eller spesielt dyr.

Adresse: Krysset Asoke/Sukhumvit, Ratchadapisek Road, Khlong Toei.

Adkomst: Omtrent hundre meter å gå fra Asoke BTS-stasjon (Exit 4) / Sukhumvit MRT-stasjon.

Priser: Forrett 69–149 baht. Hovedrett 99–220 baht.

Kjøkken: Vegansk og vegetariansk, thai, asiatisk.

Åpningstider: Alle dager 11-22

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2015 – 1. april 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge