17. maitoget 2015 i Pattaya 17. maitoget 2015 i Pattaya Foto: Dag A. Ekeberg
17. mai 2015

Nærmere 400 feiret 17. mai i Pattaya

Skrevet av 

(se vår facebookside for flere bilder: facebook.com/ThailandsTidende)

Som vanlig falt 17. mai på en av årets varmeste dager i Pattaya, da regntiden ofte er sen med å melde sin ankomst på østkysten av Thaibukta. I stekende sol gikk toget avgårde fra Sjømannskirken, akkompagnert av tradisjonelle norske sanger fra en pickup med høyttalere. Flagg kunne lånes fra kirken og sløyfer kunne kjøpes for 100 baht, så det var ingen grunn til å ikke være patriot.

Ca. 250 mennesker møtte opp til frokost kl. 10. Etter hvert strømmet det på med flere mennesker, og ved togets avgang kl. 11 var det nærmere 400 stykker til stede, ifølge sjømannsprest Ragnvald Seierstad. Presten la ikke skjul på at han var imponert over både fremmøte og stemning. Dette er andre året Seierstad feirer 17. mai i Pattaya. Han startet sin jobb i januar 2014.

Dagens tale ble holdt av diakonal medarbeider Vidar Svarva, hvis tippoldefar var en av eidsvollsmennene. Svarva har vært ved kirken ca. ni måneder og jobber hovedsakelig med å besøke nordmenn på sykehus og i fengsel. Både han og sjømannspresten la vekt på at det nå er 70 år siden Norge sist var i krig, og at det var noe å være takknemlig for. Svarva snakket også varmt om norske innvandrere, som nå utgjør ca. ti prosent av de 4,8 millioner innbyggerne i landet.

Etter tale og kaffe og kaker, var det tid for is og pølser og ikke minst leker for barna. Dette inkluderte sekkeløp, løkløp (en ny variant av potetløp), fiskedam og pilkast.

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge