1. oktober 2015

Svindlet NAV fra Thailand

Skrevet av 

Eikerbladet rapporterer at en mann i 50-årene er dømt til åtte måneders fengsel for å ha svindlet NAV for 545.319 kroner i attførings- og arbeidsavklaringspenger. Svindelen skjedde i årene 2009–13. Mannen skal ha unnlatt å informere Meldekortsentralen om at han oppholdt seg i Thailand store deler av tiden.

Tingretten fant beviser for åtte thailandsturer i perioden. Retten fant også at mannen ikke kunne skylde på uvitenhet – han var godt kjent med at han ikke hadde krav på stønad under opphold i utlandet. 

Som bevisgrunnlag ble mannens bankkort lagt frem. Dette viste uttak i Thailand samt kjøp av flybilletter. Retten fant også at meldekortene enkelte ganger hadde blitt sendte fra IP-adresser i Thailand. 

Eikværingen nektet straffeskyld og avviste at han hadde oppholdt seg i Thailand. Han forklarte at bankkortbruken i Thailand skyldtes at hans samboer disponerte kortet. Han forklarte også at samboeren hadde logget seg inn fra Thailand med mannens brukernavn og passord på NAVs nettsider. Retten trodde ikke på denne forklaringen.

Eiker, Modum og Sigdal tingrett fant at eikværingen handlet med forsett og med uberettiget vinnings hensikt. Derfor ble det utmålt straff for grovt, forsettlig trygdebedrageri. Aktor la ned påstand om åtte måneder fengsel og retten var enig. I tillegg ble mannen dømt til å betale tilbake skadeerstatning på 149.044 kroner til NAV innen to uker fra forkynnelsen av dommen. Han måtte også ut med 5.000 kroner i saksomkostninger. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2015 – 1. oktober 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge