Styret i foreningen, fra venstre Jan Petter Pettersen (styreleder), Bjørg Thorkildsen, Yngvar Rydland og Trond Brekke. Reidar Thornes var ikke tilstede da bildet ble tatt. Styret i foreningen, fra venstre Jan Petter Pettersen (styreleder), Bjørg Thorkildsen, Yngvar Rydland og Trond Brekke. Reidar Thornes var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Gunnar Vaaga
1. februar 2016

«Nordmenn i Hua Hin» fyller fem år

Skrevet av 

Den norske foreningen i Hua Hin har jubileumsfest 13. februar. De har 220 medlemmer og hovedaktivitetene er golf og petanque – samt dame og herrelunsj, på samme tid men forskjellig sted.

 

Jan Petter Pettersen (69) hadde for fem år siden ideen til en forening for nordmenn i Hua Hin og var også foreningens første formann. Han ble i så måte intervjuet i Thailands Tidende i oktober 2011. Etter et fravær fra styret ble han igjen valgt til formann for to år siden. Nå sier han imidlertid fra seg vervet igjen. Årsaken er at han jobber med historieskrivning og har lite tid til å være i Hua Hin: – Jeg har debutert som forfatter for et år siden og holder på med et nytt krigshistorisk prosjekt. Dette er spennende, men veldig tidkrevende.

Boken som har Pettersen som forfatter heter «XU-201 Motstandskampen i Hålogaland 1941-45».

 

Onsdagstreff hele året

Hver eneste onsdag gjennom hele året er det mulig å treffe nordmenn i Hua Hin. I den siste tiden har møtestedet vært Admiral Bar & Grill, som er naboen til postkontoret i sentrum.

– Hvordan er oppmøtet på onsdagstreffene?

[ annonse ]

– Deltakelsen rapporteres å være fra fem til ti personer. Onsdagstreffene gjennomføres i regi av deltakerne. Flertallet avgjør sted og tid.

På siste møte før jul ble det vedtatt at åsted skal være Admiral i 2016.

 

Jevnt medlemstall

Pettersen opplyser at medlemstallet har holdt seg temmelig konstant de siste fire årene. For tiden er medlemstallet 220, og utskiftningen er på 20 til 30 medlemmer pr år.

Foreningen har femårs jubileumsfest lørdag 13. februar på restauranten Sara Janes. De har tatt høyde for inntil 120 deltakere, men Pettersen tror ikke det kommer riktig så mange. Det er husorkesteret på restauranten som spiller til dans.

Styret i foreningen består av Jan P. Pettersen, Bjørg Thorkildsen, Yngvar Rydland, Trond Brekke og Reidar Thornes. De tre førstnevnte er på valg og har alle frasagt seg gjenvalg. De to sistnevnte er ikke på valg. Årsmøtet blir avviklet torsdag 25. februar på City Beach Hotel.

 

Lite kontakt mot Cha-am

– Er det noe formell kontakt med nordmenn i Cha-am?

– Vi har noen medlemmer med bosted Cha-am. Ellers er det ingen kontakt eller formelt samarbeid foruten at det for andre år skal arrangeres en «bykamp» i golf mellom golfgruppen i Nordmenn i Hua Hin og Cha-am Golfklubb.

Hua Hin kan til tider virke som en middels stor nordisk by. Svensker og dansker er enda mer utbredt enn nordmenn. Vi spurte Pettersen om det er noe samarbeid med den svenske eller den danske foreningen, men noe slikt samarbeid finnes ikke.

 

Dame- og herrelunsj

Da vi sist skrev om foreningen var de inne i sitt aller første år. Idedugnad hadde produsert potensielle aktiviteter som golf, minigolf, matlagingskurs, bokbyttedag, språkkurs, bowling, bridge, boccia, båtutflukter og vinsmaking. De største aktivitetene viste seg å bli golf og petanque.

– Dette er hovedaktivitetene. Tidligere har vi hatt både språkkurs, matlaging og bokbytte, men det gjøres ikke akkurat nå, opplyser Pettersen, som legger til: – Nytt er at det 2–4 ganger for sesongen avvikles en damelunsj. Herrene avvikler sin egen på samme tid, men på et annet sted. Det har vært cirka 20–30 deltakere på disse. Anne-Lise Byholt og Bjørg Thorkildsen har ansvaret for damelunsjen. Hos herrene har det vært flere, men Trond Brekke har hatt de to siste.

 

Golf og Petanque

– Golfgruppen er den største. Her er det eget gruppestyre. Det er 20–50 deltakere på turneringene. Mange av golferne er aktive i respektive klubber, så våre turneringer er supplement. 

Pettersen fortsetter: – Det er også en aktiv petanque-gruppe. Det spilles hver onsdag. Det er 14–24 deltaker hver gang. Tallet er stigende, men banen tar maks 24 spillere. Det morsomme er at ofte tar medlemmene med gjester fra Norge til disse spillekveldene. Det blir veldig sosialt. Kvelden avsluttes med felles middag hver gang. Initiativtaker og leder er Terje Thorkildsen.

 

Sosiale nettverk

Pettersen sier at et av formålene med etableringen av foreningen var at den skulle være en arena for etablering av sosiale nettverk:

– Jeg tror jeg tør si at på dette punkt har vi lykkes over all forventning. Det skjer både gjennom den organiserte virksomheten og mer uformelt. Golfturer, reiser og annen selskapelig og sosial omgang finner sted som følge av nye bekjentskaper, opprinnelig stiftet gjennom medlemskapet.

 

Kamp om parasollene

Akkurat som i Phuket har Hua Hin fått forbud mot strandparasoller. Det er mange synspunkter på dette, men et argument har vært at den eldre garde av turister og fastboende ikke nødvendigvis bare kan slenge seg ned på et badehåndkle, men trenger stoler, parasoller etc. Emnet var oppe til diskusjon i den norske foreningen på medlemsmøtet i oktober, hvor det ble vedtatt at foreningen ikke direkte skulle ta kontakt med myndighetene, men at de ville ta det opp via en mellommann – en vestlig person.

– Hvem tok dere kontakt med, og har dere fått noen tilbakemelding på myndighetenes synspunkter på dette?

– Angående strandparasoller vil jeg være reservert. Vi hadde et møte med en mann om en helt annen sak og han tilbød seg å fremme våre synspunkter ved en passende anledning. Om det var en  tilfeldig eller ei vites ikke, men det ble rapportert om bedring. 

Pettersen fortsetter: – En av grunnene til at vi som styre er forsiktige med å engasjere oss i denne saken er at det er så mange vikarierende motiver i saken. Mange utlendinger anmodes av selgere om å ta saken opp. De fleste skjønner hvorfor, men det gjør ikke alltid budbærerne.

– Har du hørt noe om at folk har droppet Hua Hin som følge av manglende parasoller?

– På medlemsmøtet i oktober var det et medlem som fremmet dette synspunktet og hevdet at det var flere eldre som var i ferd med å revurdere Thailand som ferieland dersom det fortsatt var vanskeligheter med å få tilgang til solsenger og parasoller. Ut over dette har saken ikke vært tema hos oss.

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2016 – 1. februar 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge