1. februar 2016

Telenor avviser rykter

Skrevet av 

Ny Telenor-sjef Sigve Brekke holdt en pressekonferanse i Bangkok i begynnelsen av januar. Brekke, som tidligere i sin karriere hadde ansvaret for Telenor-eide Dtac i Thailand, kommenterte det faktum at telegiganten ikke fikk noe tilslag på 4G-spektre under siste auksjon. Han avkreftet a Telenor hadde planer om å trekke seg ut av Thailand og sa at de tvert imot kommer til å investere 20 milliarder baht i sitt nettverk.

I Bangkok Post var Brekke sitert på at Dtac hadde nok spektrum til «de kommende to til fem årene».

Vi spurte Marcus Adaktusson, kommunikasjonssjef  i Telenor Asia:

– Dette betyr vel i praksis at dere med sikkerhet kun har nok spektrum til de to nærmeste årene?

– Den nåværende konsesjon av spektrum i båndene 850 MHz og 1800 MHz utløper i 2018, men i tillegg har Dtac spektrumlisens i 2100 MHz-båndet. Som Brekke også påpekte har Telenor/Dtac stor tillit til at ytterligere spektrum vil bli gjort tilgjengelig i de nærmeste årene.

Brekke sa at Telenors satsing var langsiktig og at de ikke kunne la enkelthendelser få følger for den langsiktige investeringsstrategien.

Telenor kunne opplyse at Thailand var firmaets nest største inntektskilde og sto for 14,4 prosent av overskuddet i Telenor Group i tredje kvartal i 2014. Det norske markedet sto for omlag 20 prosent. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2016 – 1. februar 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge