Svein Stubberud fikk en skrekk av arrestasjonen. Svein Stubberud fikk en skrekk av arrestasjonen. Foto: Privat
16. mars 2016

Bridgespill med problemer i Pattaya

Skrevet av 

Siste (2. april): Jomtien and Pattaya Bridge Club har informert sine medlemmer om at bridgen starter igjen kommende mandag, 4. april, opplyser klubbmedlem Svein Stubberud. Klubbens leder Jeremy Watson opplyser til Thailands Tidende at han er blitt forklart at påtalemyndighetene utsatte saken ytterligere til 27. april, i påvente av provinsguvernørens signatur. Det konfiskerte utstyret som tilhørte klubben skal være frigitt. Red.

 

Artikkelen fra 16. mars:

 

Lederen i Jomtien and Pattaya Bridge Club risikerer tiltale om gambling etter raidet 3. februar. De andre medlemmene, derav fem norske, har fått igjen kausjonspenger og virker å ha unngått tiltale.

 

 Lederen i Jomtien and Pattaya Bridge Club Jeremy Watson er blitt informert om at den lokale påtalemyndigheten skal ta en avgjørelse 29. mars om hvorvidt de vil ta ut tiltale mot ham og bridgeklubben. Tiltalen vil i så fall ifølge informasjon fra klubben dreie seg om å ha drevet et spilletablisement uten løyve (Running a gaming establishment without a licence). Inntil den avgjørelsen finner sted er klubben stengt. 

 

[ annonse ]

Stubberud fått igjen pengene

Vi snakket i dag med Svein Stubberud (53) fra Gran, som var blant de 32 bridgespillerne som havnet i politiets varetekt etter det mye omtalte raidet 3. februar. Han opplyser at han fikk tilbakebetalt de 5000 bahtene han betalte i kausjon for å slippe ut. Pengene fikk han igjen ca. en uke etter raidet. Stubberud hadde ikke med seg passet på bridgeklubben, snarere en fotostatkopi, men det var aldri noe spørsmål om at politiet ønsket å ta det ekte passet hans i forvaring, så fokuset fra myndighetenes side har tydeligvis etterhvert vært mot klubben og dens leder, ikke medlemmene som enkeltpersoner.

 

– Hater å spille om penger

– Kommer du til å møte opp igjen hvis beskjeden kommer at klubben er ute av politiets søkelys?

– Ja, jeg møter nok opp etterhvert, men ikke den første gangen. Jeg fikk litt skrekk av dette.

Stubberud sier frustrert: – Jeg hadde aldri drømt om at bridge skulle være kriminelt. Og så jeg som hater å spille om penger i alle slags spill.

Ifølge rapporter i media har politiet i tillegg til gambling fokusert på alkoholservering og uregistrerte spillkort.

– De hang seg opp  at restauranten der vi spiller ikke skal ha lov å selge alkohol mellom 14 og 17 på ettermiddagen, men dette er jo verken mitt eller klubbens ansvar. Restauranten burde løse dette problemet, sier Stubberud, som bor fast i Pattaya.

 

En hevnaksjon?

På ulike websider for bridgefolket leser man teorier om hva som forårsaket raidet. En teori er at det var en hevnaksjon fra en kvinne, som tidligere også hadde skapt problemer på restauranten. Det er for tiden mulig å klage direkte til militærjuntaen uten å gå veien om politiet, og det hadde tydeligvis skjedd i denne saken. Mange er overrasket over at juntaen, som satte i gang raidet med støtte fra politiet, ikke hadde sjekket nøyere hva som egentlig foregikk på restauranten før de slo til. 

Det var en advokat tilstede. Vedkommende tok tusen baht i betaling fra Stubberud. Det var imidlertid presidenten i Asia-Pacific Bridge Federation, Khunying Chodchoy (Esther) Sophonpanich, som satte fortgang i saken da hun reiste opp fra Bangkok for å forklare politiet hva bridge var for noe.

De andre nordmennene var ifølge avisa Hadeland og Nettavisen Trond Rogne, Sigurd Zahl, Ole Skjeveland og Bjørn Hole. 

 

Fikk ikke medisiner

Det finnes gode øyenvitneskildringer av raidet på nett. Et av medlemmene i klubben forteller om oppbudet av 50 politi og militære, med invitert presse på slep, slik man ser i dette landet. De arresterte ble sittende på politistasjonen til 03.00 på natta. To av medlemmene var avhengig av medisiner, men fikk ikke lov å hente disse. En nordmann skulle hentet sine barn på skolen, og fikk ikke ordnet skyss før langt på kvelden. For leder i foreningen Jeremy Watson ble kausjon etter mye om og men satt til 50.000 baht, etter det vi leser på bridgewinners.com

Jomtien and Pattaya Bridge Club ble startet helt tilbake i 1994. Klubben har hatt mange møtesteder, men de siste årene har de møttes på Alto's Restaurant & Bar på Thappraya Road mellom Pattaya og Jomtien. Det er snakk om tre ettermiddager pr uke, nærmere bestemt mandag, onsdag og fredag.

Det er også en norsk bridgeklubb som møtes på Jomtien hver vinter. De avsluttet sesongen i begynnelsen av februar, sier Stubberud, som ikke er med å spille der. Han hører imidlertid at de lurer på hva de skal gjøre neste år. Normalt har de med spillkort fra Norge, men en gammel lov her sier at kort skal være stemplet og godkjent av den thailandske staten.

16. mars 2016. © Thailands Tidende

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge