annonse:
1. mai 2016

100.000 tapte loddtrekning

Skrevet av 

Hvert år arrangeres det i Thailand loddtrekning blant unge gutter om hvem som skal måtte ut i to års militærtjeneste. I år var det ifølge Bangkok Post færre som ble trukket, siden det var et større antall frivillig enn normalt. Av totalt 355.938 førstegangstjenende ble 101.307 opptatt via loddtrekning. Av disse skal 75.000 til Hæren, 16.000 til Marinen og 8.000 til Flyvåpenet. Når det gjelder tjeneste innen medisinske og administrative grener var det også i år flere frivillige enn ledige plasser.

Juntaen sier til avisa at pressen burde slutte å fokusere på at unge popstjerner og skuespillere får karrieren satt på vent ved at de taper dette lotteriet, og heller skrive om de positive tingene ved militærtjenesten, for eksempel at de har gratis helsetjenester og en kompensasjon på ca. ti tusen baht i måneden.

Systemet er slik at frivillige får tjenestetiden redusert med 50 prosent, det vil si normalt ett år, men kun seks måneder for de med universitetsutdannelse. Loddtrekningen foregår ved at man trekker lapper fra en boks. Svart lapp betyr fritak, rød lapp betyr militærtjeneste. Dette er en følelsesmessig affære rundt om på landet skoler, spesielt siden mange som taper loddtrekningen blir sendt til tjeneste i de fire sydligste provinsene, hvor separatister har drept nærmere 5000 mennesker siden begynnelsen på 2000-tallet. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2016 – 1. mai 2016)

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien