[ annonse ]
1. juni 2016

Lurte NAV fra Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

En mann fra Hobøl er dømt til seks måneders ubetinget fengsel for å ha løyet overfor NAV og avgitt falsk forklaring i retten. Han mottok hele 485.000 kroner fra NAV i såkalte avklaringspenger over en periode på ca. tretti måneder. Mottakere av slik trygd skal oppholde seg i Norge, men vedkommende var tyve av månedene i Thailand, ble det avslørt under rettssaken.

Smaalenenes Avis melder at mannen i 40-årene forsvarte seg med at han aldri hadde tenkt på at han hadde meldeplikt. Han hadde unnskyldt seg med at det var vanskelig for ham å delta i arbeidsmarkedstiltakene og svare på henvendelsene fra NAV, siden han oppholdt seg mye hjemmefra – i Nedre Glomma-regionen.

Retten mente imidlertid at tiltalte hadde gjort alt han kunne for å skjule at han oppholdt seg i Thailand.  NAV fikk mistanke om utenlandsoppholdet gjennom å sjekke mannens bankkonto samt hvor e-postene hans var sendte fra.

På et tidspunkt hadde mannen hevdet at han slet hardt med den kalde vinteren og måtte overnatte hos venner da bakken opp til egen bolig var for bratt. Dette omtalte dommerne som rent sprøyt, da mannen beviselig hadde oppholdt seg i Thailand store deler av den vinteren. Dommen ble redusert fra sju til seks måneder grunnet lang behandlingstid i rettssystemet. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2016 – 1. juni 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)