1. juni 2016

Lurte NAV fra Thailand

Skrevet av 

En mann fra Hobøl er dømt til seks måneders ubetinget fengsel for å ha løyet overfor NAV og avgitt falsk forklaring i retten. Han mottok hele 485.000 kroner fra NAV i såkalte avklaringspenger over en periode på ca. tretti måneder. Mottakere av slik trygd skal oppholde seg i Norge, men vedkommende var tyve av månedene i Thailand, ble det avslørt under rettssaken.

Smaalenenes Avis melder at mannen i 40-årene forsvarte seg med at han aldri hadde tenkt på at han hadde meldeplikt. Han hadde unnskyldt seg med at det var vanskelig for ham å delta i arbeidsmarkedstiltakene og svare på henvendelsene fra NAV, siden han oppholdt seg mye hjemmefra – i Nedre Glomma-regionen.

Retten mente imidlertid at tiltalte hadde gjort alt han kunne for å skjule at han oppholdt seg i Thailand.  NAV fikk mistanke om utenlandsoppholdet gjennom å sjekke mannens bankkonto samt hvor e-postene hans var sendte fra.

På et tidspunkt hadde mannen hevdet at han slet hardt med den kalde vinteren og måtte overnatte hos venner da bakken opp til egen bolig var for bratt. Dette omtalte dommerne som rent sprøyt, da mannen beviselig hadde oppholdt seg i Thailand store deler av den vinteren. Dommen ble redusert fra sju til seks måneder grunnet lang behandlingstid i rettssystemet. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2016 – 1. juni 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge