Livet i Thailand: På ferie med Agoda og Booking
1. juli 2016

Livet i Thailand: På ferie med Agoda og Booking

Skrevet av 

Hvis du er som meg har du lett for å kjede deg på ferie. Løsningen er å ta landeveien fatt og bytte hotell daglig. Da får du muligheten til å oppleve mange spennende steder  – og blir dyktig til å tilsnike deg de beste rabattene.

 

Jeg er en regelrett mafiaboss når jeg er på ferie – sover sjelden to netter på rad i samme seng. Men det er ikke frykten for mordforsøk som er årsaken, snarer frykten for kjedsommeligheten. For uansett hvor flott en resort er, og hvor hvit en sandstrand er, så har man sett det meste i løpet av 24 timer.

Hvis du kommer flyvende inn fra Norge for å tilbringe en uke  her i høysesongen kan det selvsagt være tryggest og enklest å booke på forhånd, men hvis du har litt mer tid, hvorfor ikke leie en bil og booke deg rundt i landet her? Du får for eksempel enkelt med deg både Phuket, Khao Lak og Krabi på en liten rundtur. Det er heller ikke spesielt langt ned til Koh Lanta, hvor en av de to korte fergestrekningene nå er blitt erstattet av en bro.

 

Dynamisk kart

Hotelltjenesten Agoda startet i Thailand for 11 år siden, og var lenge det eneste du trengte for å finne de beste hotelldealene her. Slik situasjonen har utviklet seg trenger du nå også Booking.com. I tillegg bør  du sjekke hotellenes egne hjemmesider. Hovedårsaken til at du trenger Booking er kartfunksjonen. Den er rask og elegant og oppdaterer seg etterhvert som du forflytter deg rundt. Agodas kartfunksjon er en forvirrende oldtidslevning i sammenligning. Tatt i betraktning at selskapene har samme eier (Priceline Group) er dette et stort mysterium.

En annen fordel med Booking er at de oppgir den fulle prisen. På Agoda må du legge til 17,9 prosent på alle prisene, noe som er en pest og en plage – til og med for folk med lange universitetsutdannelser i matematikk.

[ annonse ]

For å sjekke styrkeforholdet mellom nettjenestene tok vi en stikkprøve i Phuket. Der hadde Agoda 2437 overnattingssteder i sitt system, Booking hadde  1978, mens Hotels.com hadde 1244.

 

Dårlige anmeldelser er bra

Det er fortsatt Agoda som har de fleste og mest nyttige anmeldelsene fra hotellgjester. Hvis du er litt uerfaren med å lese mellom linjene og tolke de overdrevent pene bildene hoteller legger ut, er det fint å kunne lese erfaringene til folk som faktisk har bodd der. Agodas anmeldelser ligger på forsiden og inneholder både positive og negative erfaringer. Booking er litt sleipere, de har kun de positive erfaringene på forsiden. Du må klikke deg videre for å se hele spekteret.

Hvis du i det hele tatt skal lese anmeldelser, så lest minst ti stykker. Det er mange snåle typer med ulike personlighetsforstyrrelser som ferierer i Thailand. Noen er tydeligvis kverulanter av natur og kan rakke ned på selv den beste resort.

 

Store prisforskjeller

Nylig tok vi en treukers bilferie i Syd-Thailand. Vi benyttet en iPad Mini som GPS i bilen og som middel til å lokalisere de beste rabattene. Vi sparte nok i snitt tusen baht pr natt i forhold til oppgitte rompriser. Det vil si at iPad-en var inntjent i løpet av turen. Vi holdt oss til de eldre, større resortene med fullpris på 3000–4000 baht. Man kan kanskje tro at prisene er ganske like på Agoda og Booking. Det er de i de fleste tilfeller, men noen ganger er det store forskjeller, og da er det etter vår erfaring ofte Agoda som er billigst. 

 

«Raka Na Baan»

I Phuket har de et spesielt uttrykk, Raka Na Baan, som man møtes med når man er Walk In-kunde og møter opp uten noen reservasjon. «Pris foran huset» betyr uttrykket på norsk, men i praksis betyr det at du får et solid prispåslag. De håper selvsagt at det skal være folk som ikke evner å bruke internett og sjekke prisene før de kommer. Men spørsmålet er hvor ofte denne taktikken fungerer. Det var mange ganger vi spurte om romprisen, for deretter å booke rom til lavere pris via et nettbyrå. Da ble det Som Nahm Na (peke nese) istedenfor Raka Na Baan.

-------------

I spalten Livet i Thailand finner du kåserier om hvordan det er å bo i Thailand. Eventuelle overdrivelser og generaliseringer er skrevet i beste mening.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 (© Thailands Tidende. Utgave 7/2016 – 1. juli 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge