1. desember 2016

Gigantisk massasjemulkt i Oslo

Skrevet av 

I slutten av mai fikk Leyla Velvære Thai Salong i Schweigaardsgate i Oslo et uanmeldt besøk av Arbeidstilsynet. I tilsynsrapporten ble det pekt på åtte forhold som måtte rettes på. Før Arbeidstilsynet påla klinikken å stenge påløp det  hele 187.000 kroner i dagbøter.

 

Manglende vilje eller mulighet til å rette på forholdene kostet klinikken dyrt. Thailands Tidende har tidligere omtalt de mange tilsynene som har vært ved klinikker som tilbyr thaimassasje. Som oftest er det et felles tilsyn hvor både politi og skattevesen deltar sammen med Arbeidstilsynet. I de fleste tilfeller hvor klinikkene har en eller flere ansatte, ender det med ulike pålegg fra Arbeidstilsynet om å endre på forhold. Noen klinikker har valgt å legge ned virksomheten, mens de fleste har klart å tilfredsstille tilsynets krav. Firmaet Leyla Velvære og Thai massasje Salong DA er et sjeldent unntak. 

 

Registrert i fjor

Ifølge Brønnøysundregistrene – hvor klinikken ble registrert i mars i fjor – er daglig leder av klinikken en 37 år gamle thailandsk dame. Hun har delt ansvar med en mannsperson med et vestlig navn. 37-åringen er også innehaver av en massasjeklinikk på samme adresse, registrert i Brønnøysundregistrene et par måneder tidligere.

 

Svarte ikke på henvendelser

[ annonse ]

Etter tilsynet 26. mai mottok daglig leder et brev fra Arbeidstilsynet med åtte ulike pålegg som måtte håndteres. Siden ble det purret på svar. I slutten av juni ble det advart om at tvangsmulkt ble vurdert og det ble gitt en frist til 1. august til å kommentere de ulike påleggene. 9. august ble det gjort vedtak om tvangsmulkt og med virkning fra 22. august begynte tvangsmulktene – mellom 500 og 1500 kroner per pålegg – å løpe. Totalt dreide  det seg om 8500 kroner per døgn.

Da Arbeidstilsynet ikke fikk noen respons stoppet de tvangsmulkten fra 20. september og varslet at de ville vurdere stans av virksomheten 20. september. Da var samlet tvangsmulkt kommet opp i hele 187.000 kroner.

 

Mulkten til inkasso

Etter det Thailands Tidende forstår er det svært liten mulighet for å få ettergitt en tvangsmulkt. Det må da foreligge en feil i saksbehandling, eller annet rettslig grunnlag som gjør vedtaket ulovlig.

Betales ikke tvangsmulkten blir den overført til Statens Innkrevingssentral som vil tvangsinndrive pengene som de to partnerne hefter solidarisk for. Det vil si at pengene blir tatt hos den som er bemidlet, og så blir det opp til partnerne å gjøre opp seg imellom. Siden tvangsmulkt beregnes for seks virkedager i uken, påløp det tvangsmulkt i 22 dager.

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2016 – 1. desember 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge