17. maitog på ambassadørens residens i Bangkok. 17. maitog på ambassadørens residens i Bangkok. Foto: Dag A. Ekeberg
17. mai 2017

Tre 17. maitog i år – se bildene

Skrevet av 

Nærmere fem hundre trosset regnværet for å feire 17. mai i Thailand i år. Vi har bilder fra Bangkok, Hua Hin og Pattaya.

 

200 nordmenn feiret i regnvær i Bangkok

Som vanlig inviterte ambassadøren nordmenn og andre med tilknytning til Norge til 17. maifest i sin residens i Sukhumvit Soi 38. Det fine hageanlegget midt i Bangkok var mer enn stort nok til å romme dagens feirere. Ambassadør Kjetil Paulsen sier at det nok var litt flere deltakere i fjor, ca. 250 stykker.

Det ble gått tre «runder» mellom porten og hovedhuset, det hele ledet av thailandske militærmusikere.

Deltakerne var en blanding av nordmenn som jobber i Bangkok – med sine familier, andre fastboende og turister. Vi snakket med en familie som var på ferie i tre uker og var veldig imponerte over at de kunne feire nasjonaldagen mens de var på ferie.

Telenor var representert med flere deltakere, ledelsen i Hjellegjerde var også tilstede. Ambassadørekteparet var naturlig nok tilstede som vertskap, og også ambassaderåd Vegard Holmelid med familie. 

Dagens hovedtaler var 14 år gamle Karoline Platou Bjørnsen, som fortalte om sine erfaringer med å feire 17. mai i et fremmed land i forhold til å feire i Norge. Hun har bodd her i halvannet år, men innrømmer at hun savner vennene i Norge. I Thailand består omgangskretsen av folk fra stort sett hele verden, men ikke så mange nordmenn. Karoline er faktisk født i Bangkok. Det var under farens forrige jobbopphold i byen. Far Terje Bjørnsen jobber med HR (Human Resources) i Telenor-eide Dtac. 

[ annonse ]

Det ble servert tradisjonell 17. maimat, inkludert wienerpølser med ekte norske lomper. Etterpå var det leker for barna, og de lot ikke været sette en demper på stemningen.

Det er gallamiddag på Sheraton Grand Sukhumvit kl. 19.00 i kveld, men der er det ikke gratis inngang. (Foto: Dag A. Ekeberg)

BILDER:

Bilde nr. 1: Ambassadørekteparet Kjetil og Pia Paulsen leder an i toget.

Bilde nr. 2: Dagens taler Karoline Platou Bjørnsen flankert av sine foreldre.

Bilde nr. 3: Dagens taler Karoline Platou Bjørnsen

 

245 feststemte deltakere på Sjømannskirken

Det var flere regnskyll også i Pattaya, men det dukket likevel opp 245 personer som kjøpte billett for matservering. I fjor rapporterte vi om ca. 300 deltakere, så det var en liten nedgang.

Det ble servert tradisjonell 17. maimat, røkelaks, eggerøre, skinke og remulade, inkludert tilbehør som diverse mineralvann og kaffe.

Flesteparten av de fremmøtte, nærmere 200 personer, deltok også i toget tross usikkert vær. Arrangementet startet klokka 10 og det meste var over klokken 13.

Dagens taler var Bjørn Bjerkås, flaggbærer var Harry Brun. (Tekst: Torbjørn Martinsen, foto: Torbjørn Martinsen , Hans Konrad Nyvoll)

BILDER:

Bilde nr. 1: Sjømannsprest Ragnvald Seierstad som innvier dagen.

Bilde nr. 2: Flaggbærer var Harry Brun, kjent pådriver bak kirkens ukentlige jungelturer. Han fikk god hjelp av små medhjelpere

Bilde nr. 3: Hovedtaler Bjørn Bjerkås

Bilde nr. 4: Hans Konrad Nyvoll leder an som fanebærer i toget

Les også: 17. maifesten fortsatte på New Nordic

 

20 deltakere i Hua Hin

Dette var andre året det ble organisert 17. maifeiring i Hua Hin, i regi av foreningen Nordmenn i Hua Hin. I fjor var det ca. 60 deltakere, men årets vær skremte mange. Det var ca. 20 deltakere som møtte opp på Camp Soi 94.

Styremedlem i foreningen Steffen Heitmann opplyser:

–  Det var mye regn i Hua Hin i dag, og det ble dessverre dårlig oppmøte og lite med leker og tog. Men det var et meget hyggelig lag med god mat og drikke. (Foto: Privat)

BILDER:

Bilde nr. 1: Styremedlem Steffen Heitmann i foreningen Nordmenn i Hua Hin.

 

(17. mai 2017. © Thailands Tidende)

Sist redigert 17. mai 2017 - 21:27
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge