29. februar 2012

Annbjørg Lien thai-inspirert

Skrevet av 

Annbjørg Lien (41) er kjent som folkemusiker i Norge. I et nytt album er det sangen som står i sentrum, og tittelen er hentet fra Thailand; ‘Khoom Loy’. Albumet inneholder nykomponert materiale av Lien og Bjørn Ole Rasch, som også er produsent. Tekstene hun tolker er skrevet av blant andre André Bjerke. Platas tittel henviser til den asiatiske tradisjonen om å sende papirlanterner til værs, til minne om de døde eller med gode tanker for fremtiden. Lien lot seg inspirere etter å ha sett fenomenet på nært hold i Thailand. Hun uttaler til Fædrelandsvennen:

- Hver lanterne inneholder en bønn eller et ønske om fremtiden. Når man ser to hundre sånne over havet, er det ganske fantastisk og sterkt å oppleve. Den er egentlig en link både bakover til dem som har gått bort, og fremover. En brobygger i tid, og det passer fint, for det er også folkemusikken, uttalte Lien, som også sa dette om albumet:

- Det er en gammel tradisjon å synge og spille fele samtidig. Men jeg er vant til å fortelle historier med instrumentet mitt, ikke med stemmen. Jeg vet at jeg ikke er noen sanger, jeg måtte bare finne ut om det var et uttrykk jeg var komfortabel med. Og det var det. Jeg kan sitte og høre på opptakene og synes det er helt greit. Det får holde, sier hun. (dae)

(Thailands Tidende utgave 3/2012 - 1. mars 2012)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge