annonse:
29. februar 2012

Annbjørg Lien thai-inspirert

Skrevet av 

Annbjørg Lien (41) er kjent som folkemusiker i Norge. I et nytt album er det sangen som står i sentrum, og tittelen er hentet fra Thailand; ‘Khoom Loy’. Albumet inneholder nykomponert materiale av Lien og Bjørn Ole Rasch, som også er produsent. Tekstene hun tolker er skrevet av blant andre André Bjerke. Platas tittel henviser til den asiatiske tradisjonen om å sende papirlanterner til værs, til minne om de døde eller med gode tanker for fremtiden. Lien lot seg inspirere etter å ha sett fenomenet på nært hold i Thailand. Hun uttaler til Fædrelandsvennen:

- Hver lanterne inneholder en bønn eller et ønske om fremtiden. Når man ser to hundre sånne over havet, er det ganske fantastisk og sterkt å oppleve. Den er egentlig en link både bakover til dem som har gått bort, og fremover. En brobygger i tid, og det passer fint, for det er også folkemusikken, uttalte Lien, som også sa dette om albumet:

- Det er en gammel tradisjon å synge og spille fele samtidig. Men jeg er vant til å fortelle historier med instrumentet mitt, ikke med stemmen. Jeg vet at jeg ikke er noen sanger, jeg måtte bare finne ut om det var et uttrykk jeg var komfortabel med. Og det var det. Jeg kan sitte og høre på opptakene og synes det er helt greit. Det får holde, sier hun. (dae)

(Thailands Tidende utgave 3/2012 - 1. mars 2012)

Lest 2523 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien

Penthouse Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Penthouse Nordic Terrace