Mopedtaxisjåfører må betale beskyttelsespenger (foto: Helge Heyerdahl)
1. mars 2012

Mopedtaxisjåfører må betale beskyttelsespenger

Skrevet av 

Landeiere og innflytelsesrike mennesker i Thailand oppretter ofte sine egne stasjoner med mopedtaxier. Dette er en god inntektskilde, spe
sielt i de store byene, og det er derfor også utbredt misbruk av systemet. Formann i interesseforeningen for mopedtaxisjåfører (the Association of Motorcycle Taxi Drivers - AMTD) heter Chalerm Changthongmadan, og han gikk nylig ut i Bangkok Post og fortalte om omfanget av utpressingen. Han tok også rådgiver i Transportdepartementet Wan Yubamrung med på en rundtur i Bangkok. Wan Yubamrung ble ifølge avisen så forskrekket over situasjonen at han umiddelbart lovet å ta saken opp med sin far, Chalerm Yubamrung , som er vise-statsminister. Det ble lovet politietterforskning. Men ifølge Changthongmadan skjer det også at uniformerte menn, politi og militære, er en del av utpressingsvirksomheten.

Formannen i interesseforeningen sa at det er 130.000 registrerte mopedtaxisjåfører i Bangkok. I tillegg antas det at det er 60.000 uregistrerte. Likeledes er det 4453 registrerte stasjoner (eller ‘køer’ - queues på engelsk) av mopedtaxier i byen. Men det reelle antallet er ifølge Changthongmadan over 5000.

- 90 prosent av alle mopedtaxi-sjåfører i Bangkok betaler beskyttelsespenger, sa Changthongmadan, og fortsatte: - Hvis en gruppeleder forsøker å nekte betaling av beskyttelsespenger kan han rett og slett bli tatt av dage. Størrelsen på beskyttelsespengene varierer mellom 30 og 150 baht pr dag pr sjåfør. (dae)

 

(Thailands Tidende utgave 3/2012 - 1. mars 2012)

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge