Mopedtaxisjåfører må betale beskyttelsespenger (foto: Helge Heyerdahl)
1. mars 2012

Mopedtaxisjåfører må betale beskyttelsespenger

Skrevet av 

Landeiere og innflytelsesrike mennesker i Thailand oppretter ofte sine egne stasjoner med mopedtaxier. Dette er en god inntektskilde, spe
sielt i de store byene, og det er derfor også utbredt misbruk av systemet. Formann i interesseforeningen for mopedtaxisjåfører (the Association of Motorcycle Taxi Drivers - AMTD) heter Chalerm Changthongmadan, og han gikk nylig ut i Bangkok Post og fortalte om omfanget av utpressingen. Han tok også rådgiver i Transportdepartementet Wan Yubamrung med på en rundtur i Bangkok. Wan Yubamrung ble ifølge avisen så forskrekket over situasjonen at han umiddelbart lovet å ta saken opp med sin far, Chalerm Yubamrung , som er vise-statsminister. Det ble lovet politietterforskning. Men ifølge Changthongmadan skjer det også at uniformerte menn, politi og militære, er en del av utpressingsvirksomheten.

Formannen i interesseforeningen sa at det er 130.000 registrerte mopedtaxisjåfører i Bangkok. I tillegg antas det at det er 60.000 uregistrerte. Likeledes er det 4453 registrerte stasjoner (eller ‘køer’ - queues på engelsk) av mopedtaxier i byen. Men det reelle antallet er ifølge Changthongmadan over 5000.

- 90 prosent av alle mopedtaxi-sjåfører i Bangkok betaler beskyttelsespenger, sa Changthongmadan, og fortsatte: - Hvis en gruppeleder forsøker å nekte betaling av beskyttelsespenger kan han rett og slett bli tatt av dage. Størrelsen på beskyttelsespengene varierer mellom 30 og 150 baht pr dag pr sjåfør. (dae)

 

(Thailands Tidende utgave 3/2012 - 1. mars 2012)

 

 

Lest 2310 ganger Sist redigert 23. mars 2012 - 06:00

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007