formann Jan P. Pettersen formann Jan P. Pettersen (foto: privat)
2. oktober 2011

Norsk forening i Hua Hin på hugget

Skrevet av 
Golfturneringer, bokbytte og matlagingskurs er noen av planene til foreningen ‘Nordmenn i Hua Hin’, som ble stiftet i februar i år.

AV: DAG A. EKEBERG

Vi tok en prat med foreningens formann Jan P. Pettersen, og spurte:
- Hvem tok initiativ til foreningen? Hva var bakgrunnen?
- Det var jeg som forespurte meg på webforumet Hua Hin After Dark høsten 2010 om det var noen forening for nordmenn i Hua Hin. Det kom flere tilbakemeldinger om at dette var noe som man savnet. Ole Jakob Wang, som nå er nestleder, og jeg møttes først og deretter kom det flere til. Vi benyttet forumet som kommunikasjonsmiddel i starten, og vi hadde 3-4 møter hvor det økte til 7-8 deltakere før vi i slutten av januar innkalte til et litt større møte. Da kom det 33 personer og det ble besluttet å stifte foreningen, som formelt ble stiftet 24. februar.
På medlemsmøtet 24. mars ble det vedtatt å begynne å avholde medlemsmøtene på den norske bar og restauranten Little Norway i sentrum av Hua Hin. Julebordet er allerede tidfestet til 25. november. Det ble oppfordret til å invitere til fellesarrangementer med de andre nordiske foreningene i Hua Hin. Idedugnaden om mulige aktiviteter ga følgende resultat: Golf, minigolf, matlagingskurs, bokbyttedag, språkkurs, bowling, bridge, boccia, båtutflukter og vinsmaking.
I tillegg til Pettersen og Wang er de to andre styremedlemmene i foreningen Bjørn Nordby og Tore Frugård.

Informasjon for nyankomne
Styreformannen forteller: - Bakgrunnen var at vi syntes det kunne være berikende for oppholdet å kunne omgås landsmenn fra tid til annen. Foreningen kunne være en møteplass, så fikk den enkelte utvikle relasjonene etter eget behov og ønske.
- Vi erkjente også at medlemmene til sammen hadde stor kunnskap om livet i Thailand. De utgjorde derfor en stor ‘informasjonsbase’ for nyankomne som de kunne benytte bare de kom i kontakt med dem.
Vi spurte Pettersen: - Vi ser at det er kommet mange ideer fra medlemsmøtene. Tror du at de blir satt i verk allerede kommende høysesong?
- Styret har på bakgrunn av ide-dugnaden og andre innspill laget en foreløpig aktivitetsplan. Vi åpner sesongen med medlemsmøte 13. oktober. Da vil vi søke å få engasjert flere gruppeledere slik at vi kan iverksette de opprinnelige planene. Foreløpig er det medlemsmøtene, bokbytte og golf som er klar for gjennomføring. Vi er ganske sikker på at dette vil bli utvidet etter hvert.
I et nyhetsbrev utsendt i august etterlyser foreningen folk som kan ha ansvaret for blant annet matlagingskurs og språkkurs i thai.

Satser på 200 medlemmer
- Vi ser at målsetningen er å ha 200 medlemmer ved årsskiftet. Hvor mange potensielle medlemmer er det i området?
- Vi har faktisk prøvd å finne ut hvor mange nordmenn som bor eller oppholder seg i Hua Hin-området, men det er vanskelig. Vi vet at det dreier som om flere hundre personer. Noen bor der permanent, men vårt inntrykk er at de langt fleste er ‘trekkfugler’. Antallet medlemmer er ikke så vesentlig. Det viktigste er at vi etablerer et treffsted for de som har behov og ønske om å treffe andre nordmenn.
Pettersen legger til at det er svenskene som dominerer i Hua Hin. De har da også hatt sin egen forening lenge, noe danskene også har. Derfor er det på tide med en norsk forening også.
Pettersen kan fortelle at det er hans inntrykk at de fleste nordmenn har kjøpt seg enebolig på ulike boligfelter i området.
Jan P. Pettersen er 65 år gammel og nylig pensjonert. Han forteller at han har vært gift med sin norske kone i 44 år. De bor i Narvik, men planlegger heretter å tilbringe vinterhalvåret i Hua Hin, nærmere bestemt i Pranburi Beach Village, 25 km sør for Hua Hin, hvor de har et hus.
- Vi begynte for noen år siden å spille golf begge to og er ivrige spillere. Det var en del av forberedelsene til livet i Thailand, sier han. Han henviser til websiden www.nordmennihuahin.com for de som vil vite mer om foreningen.

(Thailands Tidende utgave 8/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge