Fra venstre Terje Sørensen, Anne-Marie Hauslo, Gumund Eiksund og Elisabeth Bashari Fra venstre Terje Sørensen, Anne-Marie Hauslo, Gumund Eiksund og Elisabeth Bashari foto: Oddvar Wangberg
2. januar 2012

Nordmannsforbundet søker nye krefter

Skrevet av 
Interessen for Nordmannsforbundet har ikke svart til forventningene etter flyttingen til Pattaya. Nå går leder Anne-Marie Hauslo av, og etterlyser nye krefter som kan blåse liv i forbundet.

AV: ODDVAR J. WANGBERG

- For en tid tilbake informerte jeg om at jeg ønsket å trekke meg som leder. Jeg måtte bare innse at verken tiden eller kreftene strakk til, sier Anne-Marie Hauslo (59), som nå har hendene fulle med sin nye jobb som konsulær assistent på den norske ambassaden i Bangkok.
- Har Nordmannsforbundet utspilt sin rolle som organisasjon?
- Vi gir ikke opp ennå. Situasjonen i dag er at alle unntatt ett av styrets medlemmer og varamedlemmer har vært i full jobb eller fått forandret planene om opphold i Thailand. Dersom vi kan få inn mennesker som er interessert og ikke minst har tid til å videreføre forbundet i henhold til statuttene, vil vi kunne bli et møtested for voksne nordmenn, uansett om stedet blir Bangkok eller Pattaya i fremtiden. Vi trenger rett og slett noen voksne folk - uansett alder - som har tid til å jobbe hardt for å få forbundet tilbake på bena igjen.
I Pattaya har oppslutningen vært laber det siste året, men da vi var på julebordet i Bangkok nylig møtte det opp ca. 25 medlemmer. Arrangementskomiteen hadde sørget for en god meny, allsang med musikk til norske julesanger, vakker fiolinmusikk fra gatebarn i Bangkok og julefortelling fra Kristian Bø.

Satser på Pattaya
Nordmannsforbundet har hatt sitt hovedsete i Bangkok i 27 år, men flyttet til Pattaya mot slutten av 2010. Hauslo forteller:
- Da jeg gikk på som leder hadde jeg et ønske om vi skulle klare å etablere Nordmannsforbundet som et reelt alternativ til eksisterende expat- og interesseorganisasjoner i Pattaya. Dette viste seg ganske tidlig å bli vanskelig. Vi har aldri vært, og skal heller aldri bli, en ‘hjelpeforening’. Nordmannsforbundet skal være et møtested for voksne mennesker som ønsker å ha kontakt med andre nordmenn, rett og slett for å treffes uten politiske undertoner. Vi har hatt klubbkvelder både med og uten program, med varierende deltagelse.


Nordmannsforbundet:

Nordmannsforbundet er en ideell upolitisk organisasjon som ble startet av norske immigranter i USA i 1907. Kong Harald er foreningens høye beskytter. Målene er å styrke båndene mellom Norge og nordmenn og deres slekt og venner utenfor Norges grenser.
Nordmannsforbundet i Thailand ble startet i 1983 da Harald Engelsen ble anmodet om å være den første representant for Thailand. Etter Engelsens død ble virksomheten liggende nede en tid. En gruppe nordmenn inklusive Kristian Bø og Tove Bjerkan sørget for at virksomheten kom på bena igjen. De ble enig om å møtes den første tirsdagen i hver måned. Alle nordmenn og venner av Norge kan bli medlemmer - medlemskapet koster 400 kroner.

(Thailands Tidende utgave 1/2012 - 1. januar 2012)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge