2. januar 2012

Lokale helter på TV2 fra 4. januar

Skrevet av 
Sett av onsdag kveld i januar og februar. Da går nemlig serien på åtte programmer om sjømannskirker, hvor Pattaya spiller en hovedrolle. Du vil kunne dra kjensel på flere lokale kjendiser.

AV: DAG A. EKEBERG

4. januar kl. 21.40 norsk tid kommer det første av åtte programmer på TV2. Pattaya har figurert på norske tv-skjermer mange ganger, men ofte med en negativ vinkling. Denne gangen blir det nok et mer balansert program. Filmskaper Petter Bønsnes har laget en serie om Sjømannskirkens virke, og fokusert på Pattaya, Dubai og New York. Det ligger et klipp med smakebiter fra serien på websidene til TV2, og ut fra det vi ser kan man nok forvente seg at Pattaya vil spille hovedrollen.

Man ser et lengre klipp fra intervju med ‘nestor’ i Pattaya Finn Harald Vengsholt, som de fleste kjenner som ‘Finna’. Han er omkranset av et sprekt og eksotisk dyreliv hjemme i huset sitt. Finna har fungert som rådgiver for mengder av ‘førstereisegutter’ som dukket opp i Pattaya gjennom årene. Pattaya Tidende hadde et intervju med ham 1. november 2009, hvor vi antydet at han var den første nordmann som slo seg ned i Pattaya. Ingen lesere hadde noe å innvende mot det i ettertid, så da kan man anta at den første nordmannen kom hit i april 1972, og det var pensjonert motocrosskjører og primus motor på Jordal Amfi Finn Harald Vengsholt.

En annen person man vil se flere ganger i serien er Oddvar J. Wangberg. Han er en aktiv mann i Pattaya, som også bidrar i Thailands Tidende med jevne mellomrom. I tillegg er han aktiv på Sjømannskirken, blant annet i en fast diskusjonsgruppe. Wangberg holdt tale under 17. maifestivitetene sist. Da rullet tv-kameraene. Wangberg kjenner filmskaper Bønsnes fra før, og har fått vite at han vil figurere mest i episoden som sendes 11. januar.

TV-serien heter ‘Langt hjemmefra’, og er produsert av Nordisk Film.

Vår korrespondent Helge Heyerdahl har fått følgende informasjon fra filmskaper Bønsnes:

- Målet er å vise forskjellige aspekter ved Pattaya, så det blir langt fra bare koselige innslag fra kirken. Det legges ikke skjul på at Pattaya har både gode og mindre gode sider, sier filmskaperen.

(Thailands Tidende utgave 1/2012 - 1. januar 2012)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge