2. januar 2012

Kampanjer på billettpriser nær forestående

Skrevet av 

Den norske tilliten til Thailand som ferienasjon er fallende. Reiselivsnæringen bruker antall søk på destinasjoner for å se hvilke som øker eller faller i popularitet. I senere tid har Thailand falt. Resultatet er lave priser på billetter til Thailand.

Først var det flere omganger med politisk uro. Så ble TV-skjermene fylt med bilder av en millionby satt under vann. Slikt uroer reisende, selv om de fleste neppe ville kommet i kontakt med vannet. For flyselskapene har det betydd avbestillinger og økt konkurranse om de gjenværende passasjerene.

De fleste selskapene vil begynne med kampanjer like over nyttår. Men allerede nå er det billetter til salgs til godt under 5000 kroner. Den som leter kan finne priser på enkelte datoer helt ned i 4500 kroner, kanskje litt under det også.

Som vanlig stiger prisene frem mot sommeren. Er du interessert i å reise i slutten av juni, med retur til Norge en måned senere, koster de fleste billetter nesten 8000 kroner. Men kan du legge reisen en måned tidligere, er det mulig å få billetter til rundt 5500 kroner.

Reiser du i slutten av januar og blir borte en måneds tid er billettene som nevnt enda billigere. Men det er liten grunn til å tro at selskapene vil få fulle fly de nærmeste månedene. Da vil noen selskaper måtte dumpe prisen på enkelte avganger for å fylle flyene.

Effekten av slike tilbud er at Thailand igjen blir tema blant reisende. Og det at flere reiser skaper på ny tillit til destinasjonen. For Thai Airways som har blitt rammet hardere enn noe annet flyselskap av kanselleringer og manglende bestillinger på grunn av flommen, vil kortvarige men svært billige kampanjepriser bli et viktig virkemiddel.

Det kan skje store endringer i prisnivået ved årsskiftet. Det er all grunn til å forvente spennende kampanjer både fra Thai, Qatar, SAS, Austrian og Finnair. (Terje Engø)

(Thailands Tidende utgave 1/2012 - 1. januar 2012)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge