2. januar 2012

Liten forskjell på søkemotorene

Skrevet av 
Vi har sjekket priser på finn.no, momondo.com og kelkoo.no, som er de tre mest brukte søkemotorene for flypriser. Vi fant kun små forskjeller mellom de tre webtjenestene.

AV: TERJE ENGØ

Alle disse søkemotorene søker i ulike reisebyråer og flyselskapers priser. Inntekter har de i form av provisjon hver gang noen kobles videre fra nettsiden inn på en selgers side og kjøper billett. Det er mange som primært er interessert i billigst mulig billett. Derfor er det viktig for søkemotorene å være koblet mot flest mulig leverandører.

For å se om prisene er de samme måtte vi søke på samme datoer og se hva som var billigste alternativ/leverandør og sammenligne flyselskaper.

Det som synes klart er at det vanligvis er små forskjeller. Men unntaksvis kan det være store forskjeller. Av en eller annen årsak kom Travelpartner opp med 8588 kroner for en billett med China/KLM, mens samme billett fra samme reisebyrå ble tilbud til 6731 kroner på Finn. Årsaken viste seg til slutt å være at på de rimeligste billettene reiste en med KLM fra Oslo til Amsterdam. Til Bangkok og retur fløy en med China. Den atskillige dyrere billetten hadde KLM hele veien til Bangkok på utreise, men China Airlines på returen til Amsterdam. Hvorfor ikke de rimelige kombinasjonsbillettene var å finne i søket på Kelkoo fant vi ikke ut av.

Det var ikke mulig å kåre en vinner. Kelko fant det beste tilbudet med Aeroflot. Den billetten kostet 4745 kroner, mot 4752 på Finn og Momondo. En uvensentlig forskjell på sju kroner. En direkte billett med Thai kom opp med samme tilbud hos Finn og Kelkoo, mens den var seks kroner dyrere på Momondo. Med andre ord bare helt ubetydelige forskjeller.

Konklusjonen ved dette forsøket var at det bare var helt minimale forskjeller i pris på de billigste billettene. Det som er klart er at hvis du ikke er ute etter billigst mulig billett, men har preferanser med hensyn til hvilket flyselskap du vil reise med, så kan det lønne seg å sjekke alle tre søkemotorer. Det viste blant annet pristilbudet på KLM/China.

(Thailands Tidende utgave 1/2012 - 1. januar 2012)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge