[ annonse ]
2. desember 2011

Phuket mangler hundre engelsklærere

Skrevet av 
[ annonse ]

Skoleverket i Phuket vil lempe på kravene for å ansette utlendinger som engelsklærere i grunnskolen. De mangler for tiden ca. 100 personer. En stillingsutlysning nylig ga ikke mange svar, ifølge Jian Thongnoon, som er leder av grunnskoleadministrasjonen i provinsen. Han sier til avisen Phuket Gazette at de vil lempe på kravene til pedagogisk utdanning og erfaring, og ansette utlendinger som primært har gode engelskkunnskaper.

Leder i provinsadministrasjonen i Phuket, Paiboon Upatising, sier at det er en kjent sak at andre land i regionen, som Malaysia, Singapore og Indonesia, ligger bedre an enn Thailand når det gjelder engelskkunnskapene. Dette er spesielt bekymringsfullt siden det nå bare er tre år til det indre markedet ‘ASEAN Economic Community’ (AEC) trer i kraft i Sørøst-Asia.

I mange stillingsutlysninger står det at søkeren må være ‘native English speaker’, men ofte når det kommer til stykket holder det med å være Vest-Europeer med god engelsk eller med en engelsktest å vise til. (dae)

Thailands Tidende utgave 10/2011

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)