[ annonse ]
2. september 2011

Tomten som felte Thaksin solgt

Skrevet av 
[ annonse ]

I 2003 kjøpte daværende statsminister Thaksins kone, fru Potjaman (nå fraskilt), et landområde i Bangkok for 772 millioner baht på auksjon. Salget ble godkjent av regjeringen, ledet av hennes mann. Etter militærkuppet i 2006 ble Thaksin dømt (in absentia) til to års fengsel for å ha godkjent dette eiendomssalget, og det er altså grunnen til at Thaksin fortsatt er 'på rømmen' fra myndighetene i Thailand. Pengene ble returnert til fru Potjaman, med 7,5 prosent rente, som utgjorde 60 millioner baht.

Sist måned var landområdet, som ligger i nærheten av Ratchadaphisek Road - men ikke inntil vegen, nok en gang på auksjon. Denne gangen var prisen over det dobbelte, nemlig 1,8 milliarder baht for det 33 rai store området, og det var eiendomsfirmaet Supalai Plc som gikk av med seieren i budrunden.
2003 var et år hvor eiendomsmarkedet i Thailand var tregt, og effekten av finanskrakket i 1997-98 fortsatt satte sine sterke spor. Men bare 1-2 år senere gikk tomteprisene i været og - i hvert fall for Bangkoks vedkommende, har holdt seg høye.

Eksperter mener at prisen fru Thaksin kjøpte tomten for i 2003 var korrekt i forhold til markedet da.

(dae)

(Thailands Tidende utgave 7/2011)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)