[ annonse ]
2. september 2011

Midler mot veggdyr sannsynlig dødsårsak på hotel

Skrevet av 
[ annonse ]

Mellom 11. januar og 19. februar i år omkom sju kvinner og en mann på hotellet Downtown Inn i Chiang Mai.

AV: DAG A. EKEBERG

Det dreide seg om sju turister og en thailandsk guide. En av kvinnene hadde en mannlig partner, som også var rammet men overlevde etter et sykehusopphold. Turistene var en amerikansk kvinne, en fransk kvinne, et engelsk par og tre kvinner fra New Zealand.
Det statlige 'Disease Control Department' har gjennomført en fem måneder lang undersøkelse, og kommet frem til at det sannsynligvis var innsektsmidler mot veggdyr som var sprayet rundt på rommene på hotellet som forårsaket dødsfallene.
Vevsprøver er blitt sendt til laboratorier i USA, Japan og Tyskland. Det påpekes at man ikke kan si eksakt hvordan dødsfallene skjedde. Thailandske myndigheter setter nå ned en kommisjon som skal undersøke bruken av slike kjemiske midler generelt, og spesielt på turiststeder.

'Bed bugs'
En tv-dokumentar i New Zealand hevder ifølge Bangkok Post at hotelrommene ble sprayet med pyrophus, som mange land har forbudt brukt innendørs. Dette middelet brukes til å drepe veggdyr, såkalte bed bugs, som lever blant annet i madrasser.
De siste årene har hotellindustrien verden over opplevd en økning i veggdyrplager.
Downtown Inn listes fortsatt på hotellbooking-siten Agoda, og har nesten utelukkende positiv omtale. Ingen av de 83 omtalene nevner dødsfallene. Likevel får vi melding om at hotellet er fullbooket uansett hvilke datoer vi velger, så det kan tyde på at de har stoppet booking. Tripadvisor gir samme resultat.

Phi Phi-dødsfallene
Mange nordmenn vil huske at det var en norsk kvinne som døde på Phi Phi-øyene våren 2009. Tross en mengde undersøkelser fra thailandske og norske myndigheter er det fortsatt ikke fastslått noen dødsårsak for Julie Michelle Bergheim, som bodde sammen med en venninne på et gjestehus på øya. De fleste teoriene gikk ut på at det var forhold på rommet de leide som forårsaket dødsfallet. En jente på et naborom, amerikanske Jill St. Onge, døde også i samme tidsrom. Kanskje blir innsektsmidler mot veggdyr nå satt på listen over mulige dødsårsaker også på Phi Phi.

(Thailands Tidende utgave 7/2011)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)