[ annonse ]
2. september 2011

Hva med en ukes stopp i Singapore?

Skrevet av 
[ annonse ]

Få av nettstedene som tilbyr flybilletter har gjort det enkelt å søke etter billetter hvor du har et stopp underveis. Et av nettstedene som har denne muligheten er expedia.no. Kostnadene ved et ekstra stopp trenger ikke å være høye.

Du kan ordne et slikt stopp på to måter. Den ene er for eksempel å kjøpe en billett tur/retur Singapore, og en billett tur/retur Bangkok fra Singapore. Eller du kan gå inn på nettstedet Expedia og kjøpe billettene.
Da vi sjekket prisene ble det raskt klart at det sjelden lønner seg å kjøpe billett på denne måten hvis du ønsker stoppe noen dager eller en uke i Europa. Å legge til et stopp i for eksempel Paris kostet 2023 kroner.

Er du flink til å planlegge kan du skaffe deg en tur/retur billett til halvparten ved å bestille separat. Overraskende nok var det ikke mer enn cirka 400 kroner dyrere å reise via Beijing enn via Paris. For 2431 kroner kunne vi ta en uke i Beijing på vei til Bangkok. Singapore som vel er mindre 'omvei' enn Beijing var derimot hele 3203 kroner dyrere.

Denne prisforskjellen kan ha mange årsaker. Blant annet at forbindelsen Singapore - Bangkok har få ordinære, men mange lavprisselskaper som tilbyr forbindelse, samt høyere flyplassavgifter.

En av fordelene ved løsningen er at bestiller du to billetter, en først tur/ retur Singapore, og derfra tur/retur Bangkok, må du sørge for god tid mellom avgangene. Er det forsinket ankomst til Singapore på returreisen og du mister flyet, må du kjøpe ny billett. Dette tapet vil du i ettertid få dekket på de fleste reiseforsikringer, forutsatt at du har rimelig tid mellom planlagt ankomst og avreise. I denne tiden må du legge inn tid for å gå gjennom tollen i Singapore med bagasjen og sjekke inn på nytt.

Bestiller du komplett reise som i eksemplene nedenfor har du fly direkte til Europa uten stopp i Singapore. Det samme gjelder selvsagt for de andre eksemplene, Hong Kong, Beijing og Paris.

(Av: Terje Engø)

(Thailands Tidende utgave 7/2011)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)