[ annonse ]
26. juli 2011

Sier stopp etter helikopterstyrt nr. 3

Skrevet av 
[ annonse ]

Øverstkommanderende for Hæren i Thailand, General Prayuth Chan-ocha, er ikke villig til å ta kritikk for at det ble sendt et tredje helikopter inn til nasjonalparken Kaeng Krachan etter at det allerede hadde styrtet to helikoptere der henholdsvis 16. og 19. juli. Disse to styrtene, som tok livet til 14 personer, skyldtes dårlige værforhold og ikke teknisk svikt, sier han. Det tredje krasjet søndag endte med 3 døde og en skadet, og det antas å være tekniske årsaker til ulykken.

Nå er 20 helikoptere av samme type som det sist styrtede, UH-1N, satt på bakken for inspeksjon, og generalen tok landeveien fatt da han skulle reise fra Bangkok til Kanchanaburi for å delta i begravelsen til den høyst rankede av de omkomne, Maj-General Tawan Ruengsri.

Hærens helikoptere kjøpes som oftest inn brukt. Ifølge Reuters kan de være flere tiår gamle, og noen dateres helt tilbake til Vietnam-krigen.

De to første styrtene skjedde i forbindelse med etterforskning av ulovlig tømmerhogst i den tette jungelen i nasjonalparken Kaeng Krachan som ligger rett ved grensen til Burma.

Mer i The Nation:

www.nationmultimedia.com/2011/07/26/nati...ational_30161168.php

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)