[ annonse ]
3. mai 2011

Narkodom anket likevel

Skrevet av 
[ annonse ]

Den 40-årige norske forretningsmannen i Pattaya som ble dømt til 16,5 års fengsel 23. september for besittelse av heroin, har anket dommen. Den ene advokaten, Mr. Gunn, har levert inn søknad om kausjon nok en gang, selv om hans partner i saken, Mr. Ken, sier at sannsynligheten for at den vil bli innvilget ikke er stor.

- Oppgaven vår er å få underkjent den første dommen. Vi mener flere punkter i dommen er feilaktige, og vår klient vil ikke akseptere dette, sier Mr. Ken.

Da vi intervjuet den dømte rett etter at dommen falt, sa han at han var veldig fristet til å godta dommen, for å få en dato å forholde seg til, og for å kunne begynne å jobbe mot en utlevering til Norge.

Men med anken som nå er lagt inn går det normalt sett to år før saken kommer opp igjen, og hva som da skjer visste han ikke noe om. I tillegg bemerket han at å anke en dom i Thailand blir sett på som en hån mot rettssystemet og at han fryktet at det ville slå dårlig ut ved ankebehandlingen, siden han da har vist 'lite respekt' for rettssystemets behandling av saken.

Da vi snakket med den dømte var han veldig klar for å droppe anken for å få noe konkret å forholde seg til, men skiftet altså mening, og valgte til syvende og siste å anke. (hh)

(Thailands Tidende utgave 1/2010)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)