[ annonse ]
2. april 2012

Flere vil kjøpe hus i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Antall nordmenn som kjøper feriebolig i utlandet tar seg sakte men sikkert opp igjen. En undersøkelse gjort av Prognosesenteret viser at Spania fortsatt står øverst på ønskelisten for nordmenn, 33 prosent av de spurte i en undersøkelse velger Spania. Thailand ble valgt av 7 prosent, som nummer to blant enkeltland. En kategori kalt ‘Norden’ ble imidlertid valgt av 21 prosent. Blant andre enkeltland fulgte Tyrkia hakk i hæl med Thailand. Tyrkia ble valgt av seks prosent av de spurte. På neste plass havnet Frankrike med 4 prosent.

Ifølge Aftenposten var 2006 toppåret - da kjøpte ca. 9000 nordmenn feriebolig i utlandet. Krisen i verdensøkonomien gjorde sitt til at tallet falt til bunnivået 2200 i 2010. I fjor var imidlertid nedgangen snudd, og 3800 nordmenn investerte i feriebolig i utlandet. Ifølge Prognosesenteret er det 37.000 nordmenn som går med seriøse tanker om å kjøpe bolig i utlandet.

Det er kjøpers marked fortsatt i Europa, spesielt i Spania, Portugal, Italia, Kypros og Hellas. Prisene ligger i snitt 20-30 prosent under nivået fra 2006-2007. Torrevieja på Costa Blanca-kysten, en favoritt blant nordmenn, har opplevd inntil 40 prosent nedgang i prisnivå.

Firmaet Norsk Megling AS forteller at det likevel ikke nødvendigvis er gode investeringsmuligheter å hente. Det har vært stor overproduksjon av boliger i Spania, mye er bygget ulovlig og en del sameier er ikke til å stole på. De anbefaler å kjøpe brukte boliger i velrenomerte sameier.

Sjefredaktør Tom Andersson i magasinet Reis & bolig i utlandet sier til Aftenposten at aktører på populære feriesteder nå ser til Norden for potensielle kunder å erstatte briter og irer med. Han vil likevel ikke anbefale å kjøpe som ren investering. Han tror det kan hende prisene skal enda lenger ned. Å kjøpe for kortsiktig investering vil han ikke anbefale. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)