[ annonse ]
1. november 2010

De fleste overnattingssteder er uregistrerte

Skrevet av 
[ annonse ]

Phuket har over 400 overnattingssteder som ikke er registrert, og derfor sannsynligvis ikke følger lover og regler med hensyn til blant annet konstruksjon, brann- og rømningssikkerhet. Det er en permanent komité i provinsadministrasjonen i Surat Thani som sier dette til Phuket Gazette. Komiteen består av industriledere og ledende myndighetspersoner, og de opplyser at disse uregistrerte overnattingsstedene utgjør ca. 60 prosent av alle slike virksomheter på øya.

Et overnattingssted defineres som et sted med minst fem rom som leies ut på daglig basis. Komiteen foreslår nå å gi amnesti til disse stedene. Det vil si at de blir registrert hos myndighetene uten å få noen straff for å ha operert ulovlig. Men man må anta at de får pålegg om å gjøre endringer slik at lover og regler er fulgt.

Krisada Tansakul i Phuket Tourist Association sier at det er fem hovedproblemer disse uregistrerte virksomhetene skaper: 1. De holder ikke internasjonale turiststandarder, 2. De forurenser, 3. De kan holde unaturlig lave priser, da de ikke har omkostninger med å følge offentlige standarder, 4. De huser kriminelle elementer, og 5. De bidrar ikke med å betale skatt til fellesskapet. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 11/2010 - 1. november 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)