[ annonse ]
Fra ambassadørens residens. Festtaler Martin Brekke innfelt. Fra ambassadørens residens. Festtaler Martin Brekke innfelt.
1. juni 2010

17. mai i Bangkok: Feiret blant demonstranter

Skrevet av 
[ annonse ]

Et par hundre feirende trosset demonstrantene i Bangkok og møtte opp til 17. mai-feiring hos ambassadøren.

AV: STIG M. SOLBERG, NETTAVISEN

Det ble feiring som alltid, med barnetog og forfriskninger i ambassadørens residens. Festmiddagen på kvelden måtte imidlertid avlyses.
På morgenen 17. mai våknet Thailand til nyheten om at rødskjortelederen Seh Daeng hadde avgått med døden, og situasjonen i i Bangkok var spent. Et par hundre nordmenn, fastboende, forretningsfolk og andre, møtte likevel opp.
Ambassadør Merethe Fjell Brattested innledet dagen med å trekke frem hvor underlig det er å feire 17. mai i en by preget av vold og drap kun få kilometer unna ambassadeboligen.
- Vi håper alle på at Thailand kommer ut av denne krisen så fort og skånsomt som mulig, sa hun.

Ung festtaler
17. mai-taler var Martin Brekke (14), som er sønn til Telenor Asiasjefen Sigve Brekke. I stedet for å gå så langt tilbake i tid som til Eidsvoll og 1814, valgt Martin Brekke å snakke om sin egen erfaring som ung gutt i utlendighet. Takket være pappaens internasjonale næringslivskarriere har Martin bodd hele 12 av sine 14 år i henholdsvis USA, Singapore og Thailand.

- Norge med samme problemer
Om voldshendelsene i Bangkok, sa Martin:
- De siste månedene har vi sett og hørt om rødskjortene, gulskjortene og regnbueskjortene. De demonstrerer i gatene og vi ser at Thailand strever med å få sitt demokrati til å fungere. Da må vi heller ikke glemme at Norge strevde med det samme etter at vi ble frie fra Danmark og senere Sverige, sa den unge 17. mai-taleren.

(Pattaya Tidende utgave 6/2010 - 1. juni 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)