[ annonse ]
1. mai 2010

Thaier utnyttet i Polen

Skrevet av 
[ annonse ]
Den polske ambassaden i Bangkok oppfordres nå til å slutte med å utstede visum til thaier, etter at det skal ha vært flere tilfeller av at thaier har jobbet i Polen til lønner langt under det som var lovet. Det er leder i Fagforeningen for utenlandsarbeidende, Janya Yimprasert, som sier dette til Bangkok Post.

Det var en protest utenfor den polske ambassaden nylig, hvor ca. 50 thaier som hadde jobbet i Polen deltok. De forlangte at ambassaden skulle slutte å utstede visum inntil polske arbeidsgivere ville følge lovens bokstav. Hittil i år har 33 thailandske arbeidere blitt arrestert i Polen for manglende arbeidstillatelse. Thaiene betaler ofte over hundre tusen baht til meglere som kan skaffe dem jobb i utlandet.

Men når disse firmaene unnlater å ordne med arbeidstillatelse, så er det arbeiderne selv som straffes. Arbeiderne ble ifølge Janya Yimprasert lovet 60.000 – 90.000 baht i månedslønn, men sier at enkelte kom hjem uten en eneste baht i lønn.

Fagforeningen oppfordrer thailandske myndigheter til å revurdere forskriftene som tillater private bedrifter å drive slik arbeidsformidling. Ifølge loven kan de ta maksimalt 50.000 baht for en slik meglerrolle, men mange tar mye høyere summer. Hun vil også at myndighetene tvinger meglerfirmaene til å betale kompensasjon til arbeiderne. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 5/2010 - 1. mai 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)