[ annonse ]
1. september 2009

Høyteknologisk tsunamivarsler er ute av drift

Skrevet av 
[ annonse ]
Et varslingssystem som ble installert i havet 600 mil vest for Phuket i 2006 er ute av drift. Systemet består av en flytebøye med en korresponderende trykksensor på havbunnen, og var finansiert av amerikanske midler via the India Ocean Tsunami Warning System. Den amerikanske staten hadde satt av drøyt 16 millioner dollar til vedlikehold. Disse midlene tok slutt i mars i fjor, og ansvaret gikk da over på thailandske hender.

Det skal ifølge Phuket Gazette være et flatt batteri som er årsaken til at bøyen ikke virker. Batteriet er ikke dyrt, men reparasjonen krever en fem dagers tur med et skip med eskorte fra et militært fartøy for å beskytte mot pirater. Thailands National Disaster Warning Center sier jobben vil koste 10 millioner baht, og at de ikke har fått tildelt tilstrekkelig midler på sitt budsjett til dette. Neste mulighet er neste års budsjett.

Phuket har også 19 utsiktstårn som skal hjelpe til å varsle om tsunamier. Totalt er det 103 utsiktstårn i de seks sydlige provinsene Phuket, Phangnga, Krabi, Ranong, Trang and Satun. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 12/2009 - 1. september 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)