[ annonse ]
1. august 2009

Strengere regler for alkoholreklame

Skrevet av 
[ annonse ]
Thailands regjering stiller seg bak et lovforslag for nye regler for reklame i thailandske medier. Hvis det blir vedtatt i parlamentet må produsenter av alkoholholdige drikker lage helt nytt reklamemateriell.

Radio- og tv-reklame vil kun bli tillatt natterstid mellom 2200 og 0500 og det blir forbudt å vise selve produktene eller innpakningen. Det blir et påbud om at reklamen skal markedsføre gode sosiale verdier, kunnskap og kultur, og det blir forbudt å omtale den alkoholholdige drikkens egenskaper og ellers forsøke å overtale folk til å kjøpe drikken.

I trykte medier kan firmaets logo kun utgjøre 5% av annonsens størrelse, og kan ikke trykkes på forside, sisteside eller midtside. Logo kan kun trykkes når den står ved siden av en advarsel om potensielle helseskader ved alkoholkonsum. Når det gjelder tv-reklame kan logoen kun vises i 5% av reklametiden, maksimalt to sekunder. Det har vært høringsrunder om dette temaet allerede, og industrien har forøkt uten hell å få til et bedre lovforslag. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 11/2009 - 1. august 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)