[ annonse ]
1. august 2009

Thailandsk prostituert i Bergen fikk millionbeløp

Skrevet av 
[ annonse ]
To thailandske kvinner på 40 og 54 år ble i Bergen tingrett høsten 2007 dømt til fengselsstraffer fra halvannet til to år for å ha forledet en 45 år gamle kvinne inn i prostitusjonsmiljøet, først i Oslo og senere ved massasjeinstituttet Wat Po i Bergen. Erstatningssaken ble den gang utsatt, men nå er begge i en fersk dom i fellesskap dømt til å betale nær 1,3 millioner kroner i erstatning til offeret, melder Bergensavisen.

45-åringen sliter ifølge dommen med posttraumatisk stressforstyrrelse og kronisk, langvarig depresjon. Den sakkyndige har funnet at fornærmede mangler konsentrasjon og har generelt svekkede problemløsende evner, og den medisinske uføregraden er satt til 50 prosent. Dersom hun ikke hadde blitt utsatt for menneskehandel ville hun vært i Thailand og jobbet der med ordinær massasje som hun gjorde før. Grunnen til at hun er i Norge er at hun er blitt utsatt for menneskehandel, sier domsdokumentene. Fornærmedes bistandsadvokat la ned påstand om ytterligere én million i erstatning, men dette karakteriserer retten som "åpenbart alt for optimistisk". Dommerne konkluderer med at det ikke er tvil om at det er årsakssammenheng med de skader og tap hun har og den menneskehandel hun har vært utsatt for av de tiltalte.

Det var kun 54-åringen som hadde ansvar for prostitusjonen kvinnen ble utsatt for i Bergen, mens begge de domfelte medvirket til menneskehandel og utnyttelse ved prostitusjon i Oslo. Det er dog umulig å skille skader fra oppholdet i Bergen fra skadene på oppholdet i Oslo, går det frem av dommen. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 11/2009 - 1. august 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)