[ annonse ]
1. august 2009

Hvordan sikre dine investeringer i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]
Juridisk sett:

Eiendeler er delt opp i to kategorier i Thailand som i det fleste land i verden, nemlig løsøre og fast eiendom. Med "løsøre" mener vi alle flyttbare eiendeler som for eksempel kontanter, bankinnskudd, gull, smykker, elektriske gjenstander og personbiler. I Thailand kan utlendinger kjøpe og eie slike eiendeler. Begrepet "fast eiendom" betyr land og bygninger, og kan ifølge thailandsk lov ikke eies av utlendinger. Du kan imidlertid kjøpe fast eiendom i navnet til en thailandsk person, for eksempel en ektefelle, og registrere ditt navn med visse rettigheter på skjøtet for eiendommen, som følgende:

1. 30-årig leieavtale på eiendommen. Det er viktig at en slik leieavtale tinglyses på landkontoret slik at du får navnet ditt på skjøtet. Hvis eiendommen skal selges i denne leieperioden kreves det i så fall din underskrift før transaksjonen kan gjennomføres.

2. Bruksrett for en tomt og/eller bygning.

3. Eierskap av en bygning (men ikke tomten). Dette må registreres før byggearbeidet starter.

4. Usufruct, som betyr rett til avkastningen, "fruktene fra", en eiendom.

Disse fire rettighetene er spesielt omtalt i thailandsk lov. Når du skal registrere en slik rettighet kan du bli avkrevd en forklaring på landkontoret. Hvis du for eksempel har kjøpt en tomt i din ektefelles navn, betyr det at hun eier tomten fullt og helt, og ikke at hun eier den på dine vegne. Det lokale landkontoret der du kjøper en eiendom har myndighet til å nekte å registrere disse rettighetene hvis de mener at lovens intensjon ikke er fulgt.

Av: Kamnod Soponvasu, daglig leder Thai Legal & Associates Co., Ltd.

(Pattaya Tidende utgave 11/2009 - 1. august 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)