[ annonse ]
7. februar 2009

Nytt kjøpesenter på godt og vondt

Skrevet av 
[ annonse ]
Pattayas ellevte og største kjøpesenter er åpnet. Arkitekturen er imponerende, men flisene er skummelt glatte og trafikken er gått i stå i sentrum av Pattaya.

23. januar åpnet kjøpesenteret Central Festival Beach på Pattaya Beach Road, med politistasjonen i Soi 9 og kondominiumet View Talay 6 som nærmeste naboer. Åpningen sammenfalt med feiringen av kinesisk nyttår, som tradisjonelt gir stor utfart. Hele helga 23-25. januar sto trafikken på Second Road nesten stille. Også på Central Pattaya Road og Beach Road var det snakk om langvarig køkjøring for å komme frem til Beach Road-inngangen til det nye senteret.
Også i tiden etter den kinesisk nyttårsfeiringen har det vært temmelig tungt å komme seg frem i Pattaya, spesielt på Second Road på ettermiddagene.

- Imponerende
Tommy Woldseth har arbeidet i 20 år med kjøpesentre i Norge, nærmere bestemt med nyetablering av elektrobutikker langs hele kysten fra Kristiandsand til Ålesund. Nå arbeider han for Norway Viking Village i Pattaya. Woldseth er imponert over det han har sett: - Bygget er en arkitektonisk perle i mine øyne, sier Woldseth. - Det er så gjennomtenkt at det er vanskelig å forestille seg at dette er et thailandsk prosjekt. Senteret er utsmykket med fossefall og blomster i alle varianter. Det er kunstverk på uteområdene, virkelig en fryd å se på. Plassen inne er stor, og man får ikke følelsen av å være i en maurtue, noe som ellers er vanlig i Asia.

Glatte fliser
Men ikke alt er vel gjennomtenkt. - Gulvflisene er så glatte at hele senteret fungerer nærmest som en skøytebane. Faren for beinbrudd eksisterer for oss utlendinger, selv om thaiene sklir over disse flisene somingenting. Bygget er 12 etasjer høyt. På toppen er det 25 bowlingbaner og restauranter i flere høyder med utsikt mot stranden. Hilton Hotel bygger på toppen av senteret og det bygget skal etter planen være ferdig i 2010.

Natt og dag
Det har vært byggeaktivitet natt og dag de siste månedene for å få bygget ferdig til den mye omtalte åpningen: - Da jeg kom til Thailand for ca 5 måneder siden, kunne jeg ikke tro at dette skulle være ferdig i januar. Jeg kan framdeles ikke tro at de virkelig klarte det. Det har gått veldig fort og det er ikke tvil om at her har noen vært veldig dyktige med koordinering og fordeling av arbeidskraft, sier Woldseth.
- Skal man si noe negativt om dette, så er det trafikken. Det er selvfølgelig nå blitt enda mer trafikkkaos både på Second Road og Beach Road. Disse to veiene trengte vel egentlig ikke mer kaos, men heller mindre, sier Woldseth, som åpningshelgen brukte nesten to timer fra han satte seg i bilen i øverste etasje av parkeringshuset til han var ute på Second Road utenfor senteret.

(Pattaya Tidende utgave 3/2009 - 7. februar 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)