[ annonse ]
7. desember 2008

Lederartikkel: Lokalaviser

Skrevet av 
[ annonse ]

Norge er et merkelig land. En av raritetene er at hver liten bygd har sin egen lokalavis. Jeg har jobbet som journalist for noen av dem, deriblant et "blad", en "avis" et "dagblad", en "lending" og et "tidende". Jeg kan fortelle at det er et merkelig yrke, som gir en helt spesiell innsikt i hvordan et samfunn fungerer.

Senere fikk jeg lederansvar i et "ukeblad". Med det fulgte også redaktøransvar, som har sine helt egne utfordringer. Heldigvis har Norsk Presseforbund lagt retningslinjene klare via Redaktørplakaten.

Etter ti år uten avisdrift er det på tide for meg å ta opp tråden igjen. Et stadig voksende norsk miljø i Pattaya kan godt trenge en nyhetsavis, og du holder nå første utgaven i hånden.

Pattaya Tidende er altså en "avis", det vil si at vi trykker på avispapir, og konsentrerer oss om å formidle nyheter. Det betyr at vi ikke trykker flere sider enn vi må, vi pakker nyhetene tett og selger annonser per spaltecentimeter. Det betyr også at vi har en uavhengig redaksjon. Pr i dag består den av tre journalister og en fotograf. Vi ønsker oss selv lykke til.

Dag A. Ekeberg, redaktør

(Pattaya Tidende 7. desember 2008 - utgave 1/2008)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)