[ annonse ]
2. november 2012

Norsk politi ikke involvert

Skrevet av 
[ annonse ]

En bergenser ved navn Jarle Nyegaard (43) døde i Pattaya 19. september. Ifølge øyenvitners uttalelser i pressen ble han slått ned av en annen nordmann på Second Road. De to hadde vært på Kåres Partybar. Nordmannen meldte seg etter noen dager til politiet. Han ble løslatt mot kausjon. Han sier at det hele var et uhell.

I skrivende stund er ikke Kripos involvert i saken:

- I denne saken er det politiet i Thailand som har ansvaret for etterforskning, siden det straffbare forholdet har skjedd der, sier Leiv-Rune Gully, kommunikasjonsrådgiver i Kripos.

Gully sier: - Hordaland politidistrikt kan bli involvert siden de er det politidistriktet i Norge hvor den avdøde var hjemmehørende.

Gully fortsetter: - En beslutning om å iverksette etterforskning i Norge er en påtaleavgjørelse. Dette vil enten skje ved at noen, for eksempel de pårørende, begjærer iverksatt etterforskning gjennom en anmeldelse eller at etterforskning blir iverksatt av politiet på eget initiativ dersom det er offentlig påtale knyttet til straffebestemmelsen.

Gully forklarer at Kripos er kontaktpunktet for internasjonalt politisamarbeid i forbindelse med en eventuell etterforskning.

Hordaland politidistrikt er heller ikke involvert i saken:

[ annonser ]

- Hordaland politidistrikt har ikke satt i gang noen etterforskningsskritt i denne saken, den håndteres av lokalt politi, sier Gry Benedicte Halseth, informasjonsrådgiver i  Hordaland politidistrikt. (dae)

(Thailands Tidende utgave 9/2012 - 1. november 2012)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)