[ annonse ]
2. november 2012

Norske uføre får ikke skattefradrag i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Uføre i Thailand har rett på inntil 190.000 baht i fradrag på selvangivelsen hvert år. En ufør nordmann vi har snakket med skatter til Thailand, men da han søkte om å få dette fradraget, fikk han avslag. Mannen, som ønsker å være anonym, kalte derfor på hjelp fra Finansdepartementet. Den 28. august ble det sendt et brev fra lovrådgiver Johanne Rian til Yarika Ruangsiri i det thailandske finansdepartementet hvor dette spørsmålet tas opp. Der informeres Thailand om at nordmenn som er minst 2/3 uføre kan trekke fra inntil NOK 32.004 pr år, som er i samme størrelsesorden som det thailandske fradraget.

Rian henviser til paragraf 1 i klausul 24 i skatteavtalen mellom de to land, og ber om tilbakemelding fra Ruangsiri. I skrivende stund har det ikke kommet noe svar.

Nordmannen hevder at avslaget han fikk i Thailand kun var begrunnet med at han ikke var thailandsk statsborger. Det er ikke en gyldig begrunnelse hvis skatteavtalen de to land imellom skal legges til grunn, sier han.

Rian ber i brevet om en forklaring på det thailandske regelverket om fradragrettigheter for uføre.

Nordmannen har også sendt en henvendelse til Office of the National Human Rights Commision of Thailand, som har bekreftet mottaket og har saken til behandling. (dae)

(Thailands Tidende utgave 9/2012 - 1. november 2012)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)